04 nov 2014 20:29

23 jan 2015 15:53

Sverige ligger fyra i Sixdays

ENDURO

Två dagar av Sixdays i San Juan, Argentina är avverkade. Sveriges juniorlag med Tibroförarna Oliver Nelson och Jesper Börjesson ligger så dags fyra, knappt två minuter efter ledande Australien.

Fyra förare ingår i respektive juniorlag, varav tiderna för de tre främsta räknas per dag. Hittills har TMK-duon Oliver Nelson och Jesper Börjesson mer än väl motsvarat förväntningarna. Under den andra dagen klockades Oliver för den näst bästa tiden av samtliga juniorer och 14:e totalt, inklusive det stjärnspäckade startfältet i seniortrophyn (lag-VM seniorer där Sverige inte medverkar i år). Även 19-årige Jesper från Fagersanna körde storartat med nionde tid i sin klass och 29:e sammanlagt (av sammanlagt drygt 350 startande förare).

Förutom Oliver och Jesper ingår Lars Löfgren, FMCK Falun och Kevin Olsen, AMF Södertälje i det blågula juniorlaget. Lars individuellt på 15:e plats i juniorkategorin och Kevin på 19:e.

I toppen av andra dagens sammanlagda resultatlista för juniortrophyn befinner sig Australien i topp, drygt en halv minut före USA. Därefter ett tiotal sekunder till trean Frankrike, medan Sverige på fjärde plats har närmare två minuter att hämta in för att nå täten.

Två dagar av Sixdays i San Juan, Argentina är avverkade. Sveriges juniorlag med Tibroförarna Oliver Nelson och Jesper Börjesson ligger så dags fyra, knappt två minuter efter ledande Australien.

Fyra förare ingår i respektive juniorlag, varav tiderna för de tre främsta räknas per dag. Hittills har TMK-duon Oliver Nelson och Jesper Börjesson mer än väl motsvarat förväntningarna. Under den andra dagen klockades Oliver för den näst bästa tiden av samtliga juniorer och 14:e totalt, inklusive det stjärnspäckade startfältet i seniortrophyn (lag-VM seniorer där Sverige inte medverkar i år). Även 19-årige Jesper från Fagersanna körde storartat med nionde tid i sin klass och 29:e sammanlagt (av sammanlagt drygt 350 startande förare).

Förutom Oliver och Jesper ingår Lars Löfgren, FMCK Falun och Kevin Olsen, AMF Södertälje i det blågula juniorlaget. Lars individuellt på 15:e plats i juniorkategorin och Kevin på 19:e.

I toppen av andra dagens sammanlagda resultatlista för juniortrophyn befinner sig Australien i topp, drygt en halv minut före USA. Därefter ett tiotal sekunder till trean Frankrike, medan Sverige på fjärde plats har närmare två minuter att hämta in för att nå täten.