05 nov 2014 10:52

23 jan 2015 15:53

"Vi försöker nu att få fram mer fakta i ärendet"

Tävlingsledningen för Skadevi cup utreder nu om det går att få fram mer fakta kring uppgifterna om att föräldrar ska ha utryckt sig rasistiskt mot spelare.

Under en handbollsmatch i lördags under ungdomsturneringen Skadevi cup i Skövde hörde en flicka hur föräldrar till spelare från ett Skånelag fällde rasistiska kommentarer om en spelare i motståndarlaget från Skövde. Flickan mamma skickade ett mejl till Henrik Berggren, tävlingsledare för Skadevi cup, där hon berättade vad flickan upplevt.

Tävlingsledningen har tagit uppgifterna på allvar. En rapport ska också skickas till Skånes handbollsförbund för att de ska kunna agera. Skadevi cup har inga befogenheter att bestraffa vuxna personer på läktaren och i synnerhet inte efter turneringen.

– Vi försöker nu att få fram mer fakta i ärendet. Vi har talat med ledare i Skövdelaget, som inte har uppfattat de rasistiska kommentarerna. Vi ska också prata med bland annat funktionärer och andra personer som vi vet har befunnit sig på platsen.

Berggren har också sökt kvinnan som skrev mejlet för att om möjligt få fram fler uppgifter den vägen.

– Vi vet ju egentligen inte exakt vad som har inträffat, om de rasistiska kommentarerna har ropats ut eller sagts i samtalston. Men oavsett så är det ju fruktansväst om uppgifterna stämmer, jag har aldrig varit med om något liknande i de här sammanhangen. Det är helt nytt för mig.

Under en handbollsmatch i lördags under ungdomsturneringen Skadevi cup i Skövde hörde en flicka hur föräldrar till spelare från ett Skånelag fällde rasistiska kommentarer om en spelare i motståndarlaget från Skövde. Flickan mamma skickade ett mejl till Henrik Berggren, tävlingsledare för Skadevi cup, där hon berättade vad flickan upplevt.

Tävlingsledningen har tagit uppgifterna på allvar. En rapport ska också skickas till Skånes handbollsförbund för att de ska kunna agera. Skadevi cup har inga befogenheter att bestraffa vuxna personer på läktaren och i synnerhet inte efter turneringen.

– Vi försöker nu att få fram mer fakta i ärendet. Vi har talat med ledare i Skövdelaget, som inte har uppfattat de rasistiska kommentarerna. Vi ska också prata med bland annat funktionärer och andra personer som vi vet har befunnit sig på platsen.

Berggren har också sökt kvinnan som skrev mejlet för att om möjligt få fram fler uppgifter den vägen.

– Vi vet ju egentligen inte exakt vad som har inträffat, om de rasistiska kommentarerna har ropats ut eller sagts i samtalston. Men oavsett så är det ju fruktansväst om uppgifterna stämmer, jag har aldrig varit med om något liknande i de här sammanhangen. Det är helt nytt för mig.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.