08 nov 2014 06:00

23 jan 2015 15:53

Dags att plocka fram kandidater

FOTBOLL: SLA:s Guldboll

För en vecka sedan spelade Skövde AIK sin sista division 1-match för den här gången och det satte punkt för den lokala fotbollssäsongen. Nu är det hög tid att titta i backspegeln och fundera på vilken dam och herrspelare som skall tilldelas SLA:s Guldboll för sina insatser på fotbollsplanen 2014.

Förra året lät vi våra läsare att vara med och föreslå kandidater. Ett mycket populärt grepp som vi fortsätter med. Detta sker på webben. Det gäller att gå in på sla.se och föreslå vem du tycker skall ha priset, gärna med en kort motivering.

Sedan sätter sig juryn ner och tar sitt beslut. Här vägs både läsarnas och juryn, som består av medarbetarna på SLA:s sportredaktion, åsikter samman.

Förra året gick priset till Sandra Krantz, Skövde KIK och Sebastian Ohlsson, Skövde AIK. Här kan man konstatera att läsarna samt juryn var inne på samma spår.

Guldbollen tillfaller spelare aktiv i en klubb inom tidningens spridningsområde, företrädesvis den östra delen av gamla Skaraborg.

Goda prestationer

Nu gäller det 2014. Om vi först tittar på damsidan kan vi konstatera att Skövde KIK gjorde en mycket stark säsong där kontraktet klarades tidigt och där sedan laget låg med bakom den absoluta toppen. Faktum är att SKIK var bra med mot alla lag och gjorde en division 1-debut mer mersmak.

Vi kan även notera att det i division 2 gjordes fina prestationer. Bland annat var det många unga tjejer som visade framfötterna, vilket visar att tjejfotbollen är på frammarsch och att det finns mycket talang.

På herrsidan åkte Skövde AIK ur ettan efter åtta säsonger. Laget förlorade för många jämna matcher och spelade för mycket oavgjort. I division 2 klarade ett ganska ungt och oerfaret Tibro AIK nytt kontrakt. I trean pallade ett topptippat IFK Skövde för trycket och vann serien. Till våren har vi Skövde AIK, Tibro AIK och IFK Skövde AIK i samma division 2-serie.

Det finns naturligtvis gott om kandidater till ett pris som funnits på herrsidan sedan 1970 och permanent på damsidan sedan 2007. Nu låter vi våra läsare säga sitt. Gå in på sla.se och rösta!

Förra året lät vi våra läsare att vara med och föreslå kandidater. Ett mycket populärt grepp som vi fortsätter med. Detta sker på webben. Det gäller att gå in på sla.se och föreslå vem du tycker skall ha priset, gärna med en kort motivering.

Sedan sätter sig juryn ner och tar sitt beslut. Här vägs både läsarnas och juryn, som består av medarbetarna på SLA:s sportredaktion, åsikter samman.

Förra året gick priset till Sandra Krantz, Skövde KIK och Sebastian Ohlsson, Skövde AIK. Här kan man konstatera att läsarna samt juryn var inne på samma spår.

Guldbollen tillfaller spelare aktiv i en klubb inom tidningens spridningsområde, företrädesvis den östra delen av gamla Skaraborg.

Goda prestationer

Nu gäller det 2014. Om vi först tittar på damsidan kan vi konstatera att Skövde KIK gjorde en mycket stark säsong där kontraktet klarades tidigt och där sedan laget låg med bakom den absoluta toppen. Faktum är att SKIK var bra med mot alla lag och gjorde en division 1-debut mer mersmak.

Vi kan även notera att det i division 2 gjordes fina prestationer. Bland annat var det många unga tjejer som visade framfötterna, vilket visar att tjejfotbollen är på frammarsch och att det finns mycket talang.

På herrsidan åkte Skövde AIK ur ettan efter åtta säsonger. Laget förlorade för många jämna matcher och spelade för mycket oavgjort. I division 2 klarade ett ganska ungt och oerfaret Tibro AIK nytt kontrakt. I trean pallade ett topptippat IFK Skövde för trycket och vann serien. Till våren har vi Skövde AIK, Tibro AIK och IFK Skövde AIK i samma division 2-serie.

Det finns naturligtvis gott om kandidater till ett pris som funnits på herrsidan sedan 1970 och permanent på damsidan sedan 2007. Nu låter vi våra läsare säga sitt. Gå in på sla.se och rösta!

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.