08 nov 2014 12:21

23 jan 2015 15:53

Viktoria Helgesson sjua i Cup of China

KONSTÅKNING: Tappade en placering i det fria programmet

Tibro KK:s Viktoria Helgesson tappade en placering i det fria programmet, men en sjunde plats i GP-tävlingen Cup of China innebar ändå världscuppoäng.

Helgesson låg sexa efter det korta programmet, men fick inte riktigt till sin friåkning och det innebar att hon tappade en placering i sammandraget. Viktoria hade ett par stora missar i sitt program och bland annat föll hon på den inledande trippel ögeln. Hon fick ihop 91.95 poäng för det fria programmet, vilket var drygt tre poäng från hennes säsongsbästa. Det räckte till en åttonde plats i det fria programmet och en sjunde plats sammanlagt.

Totalt blev det 143,95 poäng och upp till prispallen var det 25 poäng. Vann i överlägsen stil gjorde ryskan Elizaveta Tuktamysheva som fick 196,60 poäng. Även på andra plats blev det ryskt genom Julia Lipnitskaia som samlade ihop 173,57 poäng och trea blev japanskan Kanako Murakami med 169,39 poäng.

Det här var Viktoria Helgessons andra GP-tävling på kort tid. Förra veckan tävlade hon i Kanada och slutade på elfte plats. Således innebar tävlingen i Kina ett fall framåt och Helgesson kunde kvittera ut säsongens första GP-poäng. Se Helgessons fria program i klippet nedan:

Helgesson låg sexa efter det korta programmet, men fick inte riktigt till sin friåkning och det innebar att hon tappade en placering i sammandraget. Viktoria hade ett par stora missar i sitt program och bland annat föll hon på den inledande trippel ögeln. Hon fick ihop 91.95 poäng för det fria programmet, vilket var drygt tre poäng från hennes säsongsbästa. Det räckte till en åttonde plats i det fria programmet och en sjunde plats sammanlagt.

Totalt blev det 143,95 poäng och upp till prispallen var det 25 poäng. Vann i överlägsen stil gjorde ryskan Elizaveta Tuktamysheva som fick 196,60 poäng. Även på andra plats blev det ryskt genom Julia Lipnitskaia som samlade ihop 173,57 poäng och trea blev japanskan Kanako Murakami med 169,39 poäng.

Det här var Viktoria Helgessons andra GP-tävling på kort tid. Förra veckan tävlade hon i Kanada och slutade på elfte plats. Således innebar tävlingen i Kina ett fall framåt och Helgesson kunde kvittera ut säsongens första GP-poäng. Se Helgessons fria program i klippet nedan: