09 nov 2014 14:01

23 jan 2015 15:53

Hagström dubbelt prisad på gala

ORIENTERING

Sara Hagström från Falköping tog hem två priser när det svenska orienteringsförbundet hade sin gala i Borås under helgen. Hagström har haft en framgångsrik säsong och fick vid galan pris som årets junior och årets komet.

Motiveringen till årets junior lyder: ”Ett magiskt 2014 med tre SM-guld, totalseger i Silva League och ett galet guldregn på JVM i Bulgarien ledde så småningom fram till en plats i seniorlandslaget samt världscupsdebut”

Det var inte nog med det utan Hagström utsågs även till årets komet. Där var motiveringen följande: ”Räknas som en av de största talangerna och i år har hon verkligen visat varför. Nyligen fick 19-åringen chansen i A-landslaget – en chans hon sannerligen tog vara på; seger i Euromeetingsprinten, första seniorlandskampen.”

Hagström var också en av dem som fick priset ”Peter Öbergs specialpris” som är ett stipendium som skapats för att hjälpa till i elitsatsningar.

Motiveringen till årets junior lyder: ”Ett magiskt 2014 med tre SM-guld, totalseger i Silva League och ett galet guldregn på JVM i Bulgarien ledde så småningom fram till en plats i seniorlandslaget samt världscupsdebut”

Det var inte nog med det utan Hagström utsågs även till årets komet. Där var motiveringen följande: ”Räknas som en av de största talangerna och i år har hon verkligen visat varför. Nyligen fick 19-åringen chansen i A-landslaget – en chans hon sannerligen tog vara på; seger i Euromeetingsprinten, första seniorlandskampen.”

Hagström var också en av dem som fick priset ”Peter Öbergs specialpris” som är ett stipendium som skapats för att hjälpa till i elitsatsningar.