14 nov 2014 17:57

23 jan 2015 15:54

Sargon Abraham har mycket på gång

FUTSAL: IFK Skövde börjar spela i nya ligan

På söndag spelar IFK Skövde sin första match i den nya futsalligan. Spelaren Sargon Abraham har mycket på programmet framöver. Mest futsal, men sedan skall han bestämma sig var han skall spela fotboll nästa år. Division 1-klubben Halmia är ett alternativ.

Sargon kommenterar:

– Det känns spännande med futsalligan och även med Halmia.

När det gäller Halmia så var Sargon och lagkompisen i Skövde AIK Bilos Yonakhir och besökte klubben för några veckor sedan och nu väntar de på att få ett kontraktsförslag.

– Det känns seriöst och man vi spela så högt upp som möjligt, säger Sargon som står under kontrakt i Skövde AIK och inte stängt dörren för en fortsättning där.

– Vad jag kan förstå finns det möjligheter att de köper ut mig från kontraktet om det blir aktuellt, men jag har en del att fundera över, Bland annat studier.

Fotbollsgalan

När det gäller futsalen har den rullat i gång på allvar. Sargon Abraham var tillsammans med fem andra IFK-spelare kallade till ett landsläger i Stockholm förra helgen. Fystester och internmatch stod på programmet och dessutom fanns futsallandslaget med på fotbollsgalan i Globen.

– En mycket bra helg och att få vara med på fotbollsgalan var roligt. Vi satt vid A-landslaget och U 21-landslaget, berättar Sargon.

Mellan den fjärde och sjunde december avgörs NM i Finland och i januari är det EM-kval i Arena Skövde. Sargon hoppas att han och övriga skövdekillar kommer med i den trupp som förbundskapten Charbel Abraham plockar ut.

Spel på söndag

Först väntar spel med IFK Skövde i den nya futsalliga som har startats. IFK Skövde tvekade länge, men bestämde sig sedan för att vara med och placerades i den norra gruppen.

– Falcao från Stockholm är det lag som jag känner till bäst, sedan vet jag inte så mycket om de andra.

Falcao förlorade SM-finalen mot Malmö i Arena Skövde förra säsongen. IFK Skövde tog då brons. Med tanke på det får Falcao och IFK Skövde bära favoritskapet i en liga där även Nacka Juniors FF, KFUM Linköping, Örebro Futsal Club, Norrköpings FK, Spartak Örebro Futsal Club och Täfteå IK ingår.

IFK Skövde inleder på söndag borta mot Spartak Örebro. Nästa helg spelar IFK Skövde sin första hemmamatch i Arena Skövde då Nacka Juniors FF kommer på besök. Seriespelet rullar på till den 1 februari då IFK tar emot Falcao i hemmahallen. Sedan väntar slutspel den 14-15 februari mellan de två bästa lagen i respektive serie.

Sargon kommenterar:

– Det känns spännande med futsalligan och även med Halmia.

När det gäller Halmia så var Sargon och lagkompisen i Skövde AIK Bilos Yonakhir och besökte klubben för några veckor sedan och nu väntar de på att få ett kontraktsförslag.

– Det känns seriöst och man vi spela så högt upp som möjligt, säger Sargon som står under kontrakt i Skövde AIK och inte stängt dörren för en fortsättning där.

– Vad jag kan förstå finns det möjligheter att de köper ut mig från kontraktet om det blir aktuellt, men jag har en del att fundera över, Bland annat studier.

Fotbollsgalan

När det gäller futsalen har den rullat i gång på allvar. Sargon Abraham var tillsammans med fem andra IFK-spelare kallade till ett landsläger i Stockholm förra helgen. Fystester och internmatch stod på programmet och dessutom fanns futsallandslaget med på fotbollsgalan i Globen.

– En mycket bra helg och att få vara med på fotbollsgalan var roligt. Vi satt vid A-landslaget och U 21-landslaget, berättar Sargon.

Mellan den fjärde och sjunde december avgörs NM i Finland och i januari är det EM-kval i Arena Skövde. Sargon hoppas att han och övriga skövdekillar kommer med i den trupp som förbundskapten Charbel Abraham plockar ut.

Spel på söndag

Först väntar spel med IFK Skövde i den nya futsalliga som har startats. IFK Skövde tvekade länge, men bestämde sig sedan för att vara med och placerades i den norra gruppen.

– Falcao från Stockholm är det lag som jag känner till bäst, sedan vet jag inte så mycket om de andra.

Falcao förlorade SM-finalen mot Malmö i Arena Skövde förra säsongen. IFK Skövde tog då brons. Med tanke på det får Falcao och IFK Skövde bära favoritskapet i en liga där även Nacka Juniors FF, KFUM Linköping, Örebro Futsal Club, Norrköpings FK, Spartak Örebro Futsal Club och Täfteå IK ingår.

IFK Skövde inleder på söndag borta mot Spartak Örebro. Nästa helg spelar IFK Skövde sin första hemmamatch i Arena Skövde då Nacka Juniors FF kommer på besök. Seriespelet rullar på till den 1 februari då IFK tar emot Falcao i hemmahallen. Sedan väntar slutspel den 14-15 februari mellan de två bästa lagen i respektive serie.