15 nov 2014 13:25

23 jan 2015 15:54

Joshi tvingades bryta GP-tävlingen

Joshi Helgesson fullföljer inte GP-tävlingen i Moskva. I samråd med tränare och sjukgymnast bestämde sig Tibroåkaren för att stryka sig från det fria programmet.

Helgesson fick ont i sin nyopererade fot efter fredagens korta program, och efter att ha tränat med värk på lördagsmorgonen togs alltså beslutet att stryka sig från långprogrammet.

"Jag visste ju när jag åkte hit att det skulle bli svårt när jag inte kan göra alla mina hopp, men jag var inte beredd på att det skulle göra så här ont igen", skriver Joshi på sin blogg och fortsätter:

"Det är riktigt tråkigt att jag inte kunde åka klart tävlingen, framförallt när träningarna har gått så bra! Men jag vet vad det beror på, så nu ska jag hem och vila och försöka komma igång till SM och vara i toppform till EM!"

SM-tävlingarna avgörs i Västerås mellan den 11-14 december och EM går som bekant i Stockholm i slutet av januari.

Helgesson fick ont i sin nyopererade fot efter fredagens korta program, och efter att ha tränat med värk på lördagsmorgonen togs alltså beslutet att stryka sig från långprogrammet.

"Jag visste ju när jag åkte hit att det skulle bli svårt när jag inte kan göra alla mina hopp, men jag var inte beredd på att det skulle göra så här ont igen", skriver Joshi på sin blogg och fortsätter:

"Det är riktigt tråkigt att jag inte kunde åka klart tävlingen, framförallt när träningarna har gått så bra! Men jag vet vad det beror på, så nu ska jag hem och vila och försöka komma igång till SM och vara i toppform till EM!"

SM-tävlingarna avgörs i Västerås mellan den 11-14 december och EM går som bekant i Stockholm i slutet av januari.