15 nov 2014 16:58

23 jan 2015 15:54

Skövde HF vann "otäck" match

HANDBOLL: 7–0-ryck avgjorde

Efter två raka förluster vann Skövde HF i elitserien. Jumbon Heid slogs tillbaka med 24-21 i Heidhallen.

– Naturligtvis skönt att vinna igen. En ganska otäck match där vi egentligen bara har allt att förlora, säger tränaren Magnus Frisk.

Nu kändes som om Skövde HF styrde matchen från start, även om Heid stundtals bjöd upp bra. Skövde hade klara ledningar i första halvlek, 12–8 bland annat. En utvisning, 2+2 minuter, på Caroline Friberg, ojust spel och protest, gjorde att Heid bjöds in precis före paus. SHF:s ledning krympte till 14-13 i halvlek. När sedan hemmalaget gjorde 14-14 precis i början av andra kändes det som om det skulle bli ovisst.

Då kom det en allmän skärpning. Skövde HF som hade spelat fem-ett i försvaret gick ner på det mer defensiva sex-noll. Det gav effektiv. SHF gjorde 7–0 och hade 21–14 och matchen var avgjord. Sedan blev det slarvigare, men matchen var avgjord.

Plus för försvarsspelet i andra halvlek, framåt blandas det och ges för mycket. Malin Larsson och Michaela Ek var bäst framåt. Bakåt jobbade mittblocket Caroline Friberg och Maja Eriksson bra och målvakten Cecilia Grubbström stod säkert när matchen avgjordes.

En skön seger för Skövde HF som har Team Eslöv hemma nästa helg innan EM-uppehållet.

– Naturligtvis skönt att vinna igen. En ganska otäck match där vi egentligen bara har allt att förlora, säger tränaren Magnus Frisk.

Nu kändes som om Skövde HF styrde matchen från start, även om Heid stundtals bjöd upp bra. Skövde hade klara ledningar i första halvlek, 12–8 bland annat. En utvisning, 2+2 minuter, på Caroline Friberg, ojust spel och protest, gjorde att Heid bjöds in precis före paus. SHF:s ledning krympte till 14-13 i halvlek. När sedan hemmalaget gjorde 14-14 precis i början av andra kändes det som om det skulle bli ovisst.

Då kom det en allmän skärpning. Skövde HF som hade spelat fem-ett i försvaret gick ner på det mer defensiva sex-noll. Det gav effektiv. SHF gjorde 7–0 och hade 21–14 och matchen var avgjord. Sedan blev det slarvigare, men matchen var avgjord.

Plus för försvarsspelet i andra halvlek, framåt blandas det och ges för mycket. Malin Larsson och Michaela Ek var bäst framåt. Bakåt jobbade mittblocket Caroline Friberg och Maja Eriksson bra och målvakten Cecilia Grubbström stod säkert när matchen avgjordes.

En skön seger för Skövde HF som har Team Eslöv hemma nästa helg innan EM-uppehållet.

Matchfakta

Elitserien:

Heid–Skövde 21–24 (13–14)

Målskyttar: Heid: Wilma Brask Larsen 5, Louise Karlsson 4, Rebecka Karlsson 2 (2), Tilda Matthijs 2, Janita Svenheden 2, Annika Wiel Hvannberg 2, Annica Smidje 2, Kristina Bundsen, Sunna Jonsdottir. Skövde: Malin Larsson 6 (3), Michaela Ek 6, Anna–Maria Johansson 4, Maja Erikson 3, Julia Ehn, Mikaela Johansson, Rebecca Otter, Sara Johansson, Caroline Friberg.

Publik: 272.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.