15 nov 2014 14:34

23 jan 2015 15:54

Smärtan stoppade Joshi i Moskva

KONSTÅKNING: Helgesson bröt GP-tävlingen i Moskva

Joshi Helgesson fullföljde inte helgens GP-tävling i Moskva.
Smärtan i hennes nyopererade fot blev för stor.
”Det är riktigt tråkigt att jag inte kunde åka klart tävlingen, framförallt när träningarna har gått så bra”, skriver hon på sin blogg.

Att formen inte var på topp var 21-åringen väl medveten om inför sin första Grand Prix-tävling för säsongen. Efter ett tungt kortprogram och sista plats inför det fria bestämde sig Joshi, i samråd med tränare och sjukgymnast, för att stryka sin medverkan i lördagens långprogram.

Helt enkelt på grund av att smärtan i foten var för stor.

”Jag tränade imorse och jag kunde inte göra det jag ville. Jag hade ont och jag kunde inte trycka ifrån så mycket som jag behöver för att kunna klara alla trippelhoppen”, meddelade hon på sin blogg på lördagen och fortsatte:

”Jag visste ju när jag åkte hit att det skulle bli svårt när jag inte kan göra alla mina hopp, men jag var inte beredd på att det skulle göra så här ont igen.”

Siktar in sig på SM och EM

Hon skrev redan efter fredagens insats att hon hade ont i foten och fick ha den i is och högläge för att ha en möjlighet att genomföra lördagens program, men det gick alltså inte.

Ett tungt besked, inte minst med tanke på att det väntar SM-tävlingar i Västerås den 11-14 december och ett EM i Stockholm i slutet av januari.

Tävlingar som blir Tibroåkarens stora mål framöver.

”Det är riktigt tråkigt att jag inte kunde åka klart tävlingen, framförallt när träningarna har gått så bra! Men jag vet vad det beror på, så nu ska jag hem och vila och försöka komma igång till SM och vara i toppform till EM”, skriver hon vidare.

I Joshis frånvaro blev det japansk seger i Moskva genom Rika Hongo vars 178,00 poäng räckte till förstaplatsen före hemmaåkaren Anna Pogorilaja som hade 173,43.

Att formen inte var på topp var 21-åringen väl medveten om inför sin första Grand Prix-tävling för säsongen. Efter ett tungt kortprogram och sista plats inför det fria bestämde sig Joshi, i samråd med tränare och sjukgymnast, för att stryka sin medverkan i lördagens långprogram.

Helt enkelt på grund av att smärtan i foten var för stor.

”Jag tränade imorse och jag kunde inte göra det jag ville. Jag hade ont och jag kunde inte trycka ifrån så mycket som jag behöver för att kunna klara alla trippelhoppen”, meddelade hon på sin blogg på lördagen och fortsatte:

”Jag visste ju när jag åkte hit att det skulle bli svårt när jag inte kan göra alla mina hopp, men jag var inte beredd på att det skulle göra så här ont igen.”

Siktar in sig på SM och EM

Hon skrev redan efter fredagens insats att hon hade ont i foten och fick ha den i is och högläge för att ha en möjlighet att genomföra lördagens program, men det gick alltså inte.

Ett tungt besked, inte minst med tanke på att det väntar SM-tävlingar i Västerås den 11-14 december och ett EM i Stockholm i slutet av januari.

Tävlingar som blir Tibroåkarens stora mål framöver.

”Det är riktigt tråkigt att jag inte kunde åka klart tävlingen, framförallt när träningarna har gått så bra! Men jag vet vad det beror på, så nu ska jag hem och vila och försöka komma igång till SM och vara i toppform till EM”, skriver hon vidare.

I Joshis frånvaro blev det japansk seger i Moskva genom Rika Hongo vars 178,00 poäng räckte till förstaplatsen före hemmaåkaren Anna Pogorilaja som hade 173,43.