17 nov 2014 17:12

23 jan 2015 15:54

Hellner avstår Bruksvallarna

LÄNGDSKIDOR: Tävlar på hemmaplan istället

Skidsäsongen står för dörren och i helgen gör stora delar av landslagstruppen tävlingspremiär i Bruksvallarna.
Men inte Marcus Hellner.

Enligt uppgifter till Norrländska Socialdemokraten väljer Lerdalas export till världseliten att istället tävla på sin hemmaplan – Gällivare, vilket Norrbottens-Kuriren bekräftar och det är samma upplägg som Hellner valde att inleda säsongen på förra året.

– Fantastiskt kul att Marcus kommer till start på hemmaplan och att vi dessutom har ett tjugotal världscupåkare i startfältet, det visar att vi verkligen lyckats flytta fram positionerna med Gällivarepremiären, säger tävlingsledaren Lars-Gunnar Pettersson till tidningen.

Tidningen skriver att stora namn som tjecken Lukas Bauer, ryssarna Sergey Ustiugov och Evgenij Belov samt kanadensarna Alex Harvey och Devon Kershaw har varit klara sedan länge, och får nu alltså sällskap av den svenska storstjärnan.

Tävlingen kallas Vinterpremiären och avgörs på Hellnerstadion och det är sprinttävlingar på lördagen följt av 10- och 15-kilometerslopp i klassisk stil på söndagen – ett upplägg som är exakt det som väntar i nästkommande helgs världscuppremiär i finländska Ruka. Sedan väntar världscuptävlingar varje helg fram till jul då det blir uppehåll innan Tour de ski inleds den 3 januari.

Säsongens stora begivenhet är VM i Falun som avgörs mellan den 18 februari till den 1 mars.

Enligt uppgifter till Norrländska Socialdemokraten väljer Lerdalas export till världseliten att istället tävla på sin hemmaplan – Gällivare, vilket Norrbottens-Kuriren bekräftar och det är samma upplägg som Hellner valde att inleda säsongen på förra året.

– Fantastiskt kul att Marcus kommer till start på hemmaplan och att vi dessutom har ett tjugotal världscupåkare i startfältet, det visar att vi verkligen lyckats flytta fram positionerna med Gällivarepremiären, säger tävlingsledaren Lars-Gunnar Pettersson till tidningen.

Tidningen skriver att stora namn som tjecken Lukas Bauer, ryssarna Sergey Ustiugov och Evgenij Belov samt kanadensarna Alex Harvey och Devon Kershaw har varit klara sedan länge, och får nu alltså sällskap av den svenska storstjärnan.

Tävlingen kallas Vinterpremiären och avgörs på Hellnerstadion och det är sprinttävlingar på lördagen följt av 10- och 15-kilometerslopp i klassisk stil på söndagen – ett upplägg som är exakt det som väntar i nästkommande helgs världscuppremiär i finländska Ruka. Sedan väntar världscuptävlingar varje helg fram till jul då det blir uppehåll innan Tour de ski inleds den 3 januari.

Säsongens stora begivenhet är VM i Falun som avgörs mellan den 18 februari till den 1 mars.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.