17 nov 2014 19:00

23 jan 2015 15:54

Unga utmanare på hemmaplan

RIDSPORT: Nationella tävlingar

Helgens nationella tävlingar på Grevagården innebar visserligen inga segerrosetter för någon av klubbens ekipage.
Men flera av de yngre ryttarna visar att de är på väg att hävda sig i de större klasserna.
– Jag är supernöjd med alla mina rundor. Det här var nog de mest tekniska banorna jag har hoppat, säger hemmaryttarinnan Johanna Sundberg.

Med start i fredags avslutades Grevagårdens tre dagar långa meeting med söndagens 145-klass. Helgens högsta klass vanns av Felicia Brundin från Tosseryd på hästen Caprizillo som red hem segerchecken på 8 000 kronor efter totalt fyra fel på två rundor. Ingen av de 19 startande ekipage lyckades ta sig igenom båda rundorna felfritt. Endast tre ekipage tog sig igenom banbyggare Marinus Vos klurigheter felfritt i första omgången, men istället ramlade bommarna i andra omgången.

På totalt åtta fel slutade Ellen Brunes på fjärde plats i samma klass med hästen Caruso. Ellen Brunes var den mest framgångsrika lokala ryttaren under meetinget och red ihop fyra placeringar, varav två i de högsta klasserna 140- och 145 cm.

Unga på G

Bland hemmaklubbens egna ryttare var det främst det yngre gardet som tävlade framgångsrikt.

Alva Hägg och Karin Andrén fanns med i prislistan i 125 respektive 130. Alva Hägg red sin Clem's Chacco Treat till en åttonde plats bland 56 startande i lördagens 125-klass. Karin Andrén tog hand om samma plats i 130 med Versaille V i konkurrens med 79 startande.

Johanna Sundberg har tagit steget upp i 135-klasser med sin Survivor Flip. I helgen låg inte alla bommar kvar i skollorna, men senast förra helgen tog ekipaget en femteplats i 130 i Jönköping.

– Jag red tre starter här i helgen och det var det svåraste banorna jag har hoppat. Även om det var lite surt att riva sista hindret i 130, så är jag jättenöjd, säger Johanna Sundberg.

Hugo Ramos lämnade Borås med en seger i 130 med Maiowa för två veckor sedan, men den här helgen var marginalerna inte med ekipaget. Endast hundradelar puttade både Hugo Ramos och Johanna Sundberg från placering i lördagens 130 efter att de båda rivit på sista hindret. I söndagens 135-klass ramlade en bom för Hugo och två för Johanna.

Med start i fredags avslutades Grevagårdens tre dagar långa meeting med söndagens 145-klass. Helgens högsta klass vanns av Felicia Brundin från Tosseryd på hästen Caprizillo som red hem segerchecken på 8 000 kronor efter totalt fyra fel på två rundor. Ingen av de 19 startande ekipage lyckades ta sig igenom båda rundorna felfritt. Endast tre ekipage tog sig igenom banbyggare Marinus Vos klurigheter felfritt i första omgången, men istället ramlade bommarna i andra omgången.

På totalt åtta fel slutade Ellen Brunes på fjärde plats i samma klass med hästen Caruso. Ellen Brunes var den mest framgångsrika lokala ryttaren under meetinget och red ihop fyra placeringar, varav två i de högsta klasserna 140- och 145 cm.

Unga på G

Bland hemmaklubbens egna ryttare var det främst det yngre gardet som tävlade framgångsrikt.

Alva Hägg och Karin Andrén fanns med i prislistan i 125 respektive 130. Alva Hägg red sin Clem's Chacco Treat till en åttonde plats bland 56 startande i lördagens 125-klass. Karin Andrén tog hand om samma plats i 130 med Versaille V i konkurrens med 79 startande.

Johanna Sundberg har tagit steget upp i 135-klasser med sin Survivor Flip. I helgen låg inte alla bommar kvar i skollorna, men senast förra helgen tog ekipaget en femteplats i 130 i Jönköping.

– Jag red tre starter här i helgen och det var det svåraste banorna jag har hoppat. Även om det var lite surt att riva sista hindret i 130, så är jag jättenöjd, säger Johanna Sundberg.

Hugo Ramos lämnade Borås med en seger i 130 med Maiowa för två veckor sedan, men den här helgen var marginalerna inte med ekipaget. Endast hundradelar puttade både Hugo Ramos och Johanna Sundberg från placering i lördagens 130 efter att de båda rivit på sista hindret. I söndagens 135-klass ramlade en bom för Hugo och två för Johanna.

  • Johanna Drath