18 nov 2014 08:20

23 jan 2015 15:54

Skön återkomst till New York för Anton

ISHOCKEY

Anton Strålman blev en vinnare i återkomsten till New York.
Hans Tampa Bay vann med 5–1 mot Rangers i en match som var mycket speciell för 28-åringen.
– Det var emotionellt, säger Strålman.

Den förre Skövdebacken lämnade New York Rangers för Tampa Bay Lightning inför den här säsongen och natten till tisdagen var han för första gången sedan flytten tillbaka i sin gamla hemmaarena Madison Square Garden.

– Redan när vi kom hit kvällen innan matchen kändes det speciellt. Jag har väldigt mycket fina minnen härifrån och även om jag trivs väldigt bra i Tampa är jag fortfarande besviken på att det inte gick att lösa situationen i somras, säger Strålman till Aftonbladet.

Han tillägger:

– Men det var också en väldigt rolig match att spela.

Återkomsten blev lyckad för Tibrofostrade Strålman. Tampa vann nämligen med hela 5–1 efter bland annat två mål av Ryan Callahan som också har ett förflutet i Rangers. Även Tampas Brian Boyle har spelat i New York-klubben och Anton Strålman konstaterar att det var en skön seger för trion.

– Jag kan inte säga något annat än det känns väldigt bra. Att vinna den här matchen betyder väldigt mycket för oss tre, säger Strålman.

Strålman som spelade drygt 25 minuter i matchen, vilket var näst mest i Tampa Bay, men något mål blev det inte för backen även om Strålman var sugen på en fullträff mot sitt gamla lag.

– Jo, det ville jag förstås och det var framförallt en styrning det kunnat bli något bra av om den bara haft lite mer fart. Men det spelar verkligen ingen roll när det blev som det blev. Vi vann och det var därför vi kom hit, fortsätter backen till Aftonbladet.

Det går onekligen bra för Tampa och med 28 poäng ligger de tvåa i den östra konferensen. Strålman har gjort tio poäng på 19 spelade matcher och ligger bra till i NHL:s statistik över plus/minus. Strålman har plus 14 och ligger trea bakom Nashvilles Filip Forsberg och St Louis Vladimir Tarasenko.

Den förre Skövdebacken lämnade New York Rangers för Tampa Bay Lightning inför den här säsongen och natten till tisdagen var han för första gången sedan flytten tillbaka i sin gamla hemmaarena Madison Square Garden.

– Redan när vi kom hit kvällen innan matchen kändes det speciellt. Jag har väldigt mycket fina minnen härifrån och även om jag trivs väldigt bra i Tampa är jag fortfarande besviken på att det inte gick att lösa situationen i somras, säger Strålman till Aftonbladet.

Han tillägger:

– Men det var också en väldigt rolig match att spela.

Återkomsten blev lyckad för Tibrofostrade Strålman. Tampa vann nämligen med hela 5–1 efter bland annat två mål av Ryan Callahan som också har ett förflutet i Rangers. Även Tampas Brian Boyle har spelat i New York-klubben och Anton Strålman konstaterar att det var en skön seger för trion.

– Jag kan inte säga något annat än det känns väldigt bra. Att vinna den här matchen betyder väldigt mycket för oss tre, säger Strålman.

Strålman som spelade drygt 25 minuter i matchen, vilket var näst mest i Tampa Bay, men något mål blev det inte för backen även om Strålman var sugen på en fullträff mot sitt gamla lag.

– Jo, det ville jag förstås och det var framförallt en styrning det kunnat bli något bra av om den bara haft lite mer fart. Men det spelar verkligen ingen roll när det blev som det blev. Vi vann och det var därför vi kom hit, fortsätter backen till Aftonbladet.

Det går onekligen bra för Tampa och med 28 poäng ligger de tvåa i den östra konferensen. Strålman har gjort tio poäng på 19 spelade matcher och ligger bra till i NHL:s statistik över plus/minus. Strålman har plus 14 och ligger trea bakom Nashvilles Filip Forsberg och St Louis Vladimir Tarasenko.