19 nov 2014 12:09

23 jan 2015 15:54

IFK Skövde tvingas bort från arenan

FUTSAL: Två hemmamatcher kan inte spelas i nationalarenan

När IFK Skövde begår hemmapremiär i Svenska futsalligan spelar de inte i den nya nationalarenan i Arena Skövde.
– Klart att vi hade velat spela i arenan men vi har löst det och två av våra hemmamatcher under säsongen kommer istället att spelas i Rydshallen, säger Lennart Persson i IFK Skövde.

Tidigare i år utsågs Arena Skövde till nationalarena i futsal. Men två av IFK Skövdes hemmamatcher i den nya futsalserien tvingas klubben av olika anledningar förlägga till Rydshallen. Söndagens hemmapremiär mot Stockholmslaget Nacka Juniors FF är en av dem.

– Det var meningen att vi skulle spela i arenan men spelprogrammet ställde till det. Nacka Juniors som vi ska möta i helgen spelar även på fredag. De tyckte att det var för tätt mellan matcherna och därför flyttade vi matchen från lördag till söndag, säger IFK Skövdes Lennart Persson.

– Det är klart att vi helst vill spela i arenan men vi tycker inte att det är så negativt att spela i Ryd. Vi tycker att det är roligt att spela där, det är ett stort upptagningsområde publikmässigt för futsal, fortsätter han.

Även lagets seriematch mot Örebro den 5 januari spelas i Rydshallen.

– Då var arenan upptagen av någon annan aktivitet. Även om det är en nationalarena för futsal måste vi ta hänsyn till exempelvis elitserielagen i handboll.

Det är något som på sikt kan ställa till problem.

– Om futsalserien slår igenom och blir något stort är det självklart att vi vill spela i arenan men att första året få spela två matcher någon annanstans har vi inga problem med. Vi får utvärdera allt efter säsongen och om vi ska fortsätta med futsal. På sikt kanske man får bilda en egen klubb i Skövde för att vara med där.

Notabelt är också att en av IFK Skövdes hemmamatcher mot Täfteå IK från Umeå spelas i Norrköping under ett sammandrag.

IFK Skövde fick en smakstart på seriespelet i futsal då de förra helgen besegrade Spartak Örebro med 9–5.

Tidigare i år utsågs Arena Skövde till nationalarena i futsal. Men två av IFK Skövdes hemmamatcher i den nya futsalserien tvingas klubben av olika anledningar förlägga till Rydshallen. Söndagens hemmapremiär mot Stockholmslaget Nacka Juniors FF är en av dem.

– Det var meningen att vi skulle spela i arenan men spelprogrammet ställde till det. Nacka Juniors som vi ska möta i helgen spelar även på fredag. De tyckte att det var för tätt mellan matcherna och därför flyttade vi matchen från lördag till söndag, säger IFK Skövdes Lennart Persson.

– Det är klart att vi helst vill spela i arenan men vi tycker inte att det är så negativt att spela i Ryd. Vi tycker att det är roligt att spela där, det är ett stort upptagningsområde publikmässigt för futsal, fortsätter han.

Även lagets seriematch mot Örebro den 5 januari spelas i Rydshallen.

– Då var arenan upptagen av någon annan aktivitet. Även om det är en nationalarena för futsal måste vi ta hänsyn till exempelvis elitserielagen i handboll.

Det är något som på sikt kan ställa till problem.

– Om futsalserien slår igenom och blir något stort är det självklart att vi vill spela i arenan men att första året få spela två matcher någon annanstans har vi inga problem med. Vi får utvärdera allt efter säsongen och om vi ska fortsätta med futsal. På sikt kanske man får bilda en egen klubb i Skövde för att vara med där.

Notabelt är också att en av IFK Skövdes hemmamatcher mot Täfteå IK från Umeå spelas i Norrköping under ett sammandrag.

IFK Skövde fick en smakstart på seriespelet i futsal då de förra helgen besegrade Spartak Örebro med 9–5.