22 nov 2014 11:39

23 jan 2015 15:30

Inför Skövde HF-Team Eslöv

En match återstår innan drygt en månads uppehåll för EM tar vid i damernas elitserie. Skövde HF tar emot Team Eslöv som skuggar Skövde i tabellen.

– En väldigt viktig match för båda lagen. Det gäller mycket och vi har inte råd att förlora om vi ska kunna var med och slåss om platserna på den övre halvan i serien, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

– Eslöv är ett komplett lag som är etablerat i elitserien. Det ska bli kul att spela mot dem och det känns som det är lite fördel för oss, fortsätter han.

Båda lagen har inlett lite upp och ner där Skövde haft svårt mot topplagen medan Team Eslöv hade fyra raka nederlag innan den klara 28–19-segern mot Spårvägen i den senaste omgången, där lagets överlägset bäste målskytt Julia Bardis gjorde tio av målen.

De senaste säsongerna har det varit fördel Skövde HF. Laget vann båda mötena förra året, men säsongen dessförinnan var det jämnt värre där båda matcherna slutade 24–24. Skövdes senaste förlust mot Team Eslöv kom på vårkanten 2012 då skåningarna vann med 24–18 på hemmaplan. Hemma i Arena Skövde har SHF inte förlorat mot Eslöv under de senaste fyra säsongerna.

Skövde åkte på ett tungt skadebesked tidigare den här veckan då Malin Håkansson meddelade att hon skadat korsbandet i ena knät och blir borta säsongen ut. Sedan tidigare saknas Therese Islas Helgesson och Linnea Martinsson och Lisa Emanuelsson dras med småskavanker.

– En väldigt viktig match för båda lagen. Det gäller mycket och vi har inte råd att förlora om vi ska kunna var med och slåss om platserna på den övre halvan i serien, säger SHF-tränaren Magnus Frisk.

– Eslöv är ett komplett lag som är etablerat i elitserien. Det ska bli kul att spela mot dem och det känns som det är lite fördel för oss, fortsätter han.

Båda lagen har inlett lite upp och ner där Skövde haft svårt mot topplagen medan Team Eslöv hade fyra raka nederlag innan den klara 28–19-segern mot Spårvägen i den senaste omgången, där lagets överlägset bäste målskytt Julia Bardis gjorde tio av målen.

De senaste säsongerna har det varit fördel Skövde HF. Laget vann båda mötena förra året, men säsongen dessförinnan var det jämnt värre där båda matcherna slutade 24–24. Skövdes senaste förlust mot Team Eslöv kom på vårkanten 2012 då skåningarna vann med 24–18 på hemmaplan. Hemma i Arena Skövde har SHF inte förlorat mot Eslöv under de senaste fyra säsongerna.

Skövde åkte på ett tungt skadebesked tidigare den här veckan då Malin Håkansson meddelade att hon skadat korsbandet i ena knät och blir borta säsongen ut. Sedan tidigare saknas Therese Islas Helgesson och Linnea Martinsson och Lisa Emanuelsson dras med småskavanker.

Laget

Skövde HF: Cecilia Grubbström, Viktoria Börjesson, Julia Ehn, Ewelina Danielsson, Michaela Ek, Sara Johansson, Caroline Friberg, Mikaela Johansson, Rebecka Otter, Maja Eriksson, Malin Larsson, Stina Karlsson, Linnea Martinsson, Anna-Maria Johansson.

Formen

Skövde: BK Heid (b) 24–21, Lugi HF (h) 20–22, Skuru IK (h) 23–28. Eslöv: Spårvägens HF (h) 28–19, Tyresö Handboll (b) 22–27, H65 Höör (h) 21–24.

Kommentar: Två lag som bröt negativa trender i senaste omgången. Skövde tog sin första vinst på två matcher medan Eslöv hade fyra raka förluster innan storsegern mot Spårvägen.

Övriga matcher

Spårvägens HF–H65 Höör 25–32, Lugi HF–BK Heid 23–22. 22/11: Tyresö Handboll–Skånela IF, Skuru IK–VästeråsIrsta HF. 18/2: IK Sävehof–Önnereds HK.

BÄSTA MÅLSKYTTAR

Skövde: Malin Larsson 28, Anna-Maria Johansson 28, Michaela Ek 26. Eslöv: Julia Bardis 41, Emma Berndtsson 28, Tina Torabi 20.

MÅLGIVANDE PASSNINGAR

Skövde: Malin Larsson 19, Anna-Maria Johansson 11, Mikaela Johansson och Malin Håkansson 7. Eslöv: Emma Berndtsson 17, Tina Torabi 14, Julia Bardis 13.

MÅLVAKTSRÄDDNINGAR

Skövde: Cecilia Grubbström 37 i räddningsprocent, Viktoria Börjesson 26. Eslöv: Nathalie Wingemo 35, Ilse Khöne 31.

SLA-LIGAN

Skövde: Cecilia Grubbström 24, Michaela Ek 20, Caroline Friberg och Malin Larsson 19.