22 nov 2014 08:00

23 jan 2015 15:30

Inför Vimmerby HC–Skövde IK

Med elva poäng till femman Mariestad står Skövde IK med ena skridskon i allettan när fem omgångar återstår. Nu ställs laget på ett riktigt prov – Vimmerby på bortaplan.
– En tuff bortamatch, och det gäller att hantera den därefter, säger tränaren Fredrik Ljunggren.

Sedan de här båda lagens vägar korsades i division 1 för tre säsonger sedan har Vimmerby en förkrossande plusstatistik på Skövde IK. Smålänningarna har tagit 35 av maximala 45 poäng och förra säsongen tog SIK bara en pinne mot VHC. Om Skövdes 6–1-vinst tidigare i höst har varit förlösande får vi se, i Vimmerby Ishall har laget aldrig vunnit.

– Då är det väl dags för det nu, vi var nära då vi hade en strafftorsk mot dem där ifjol. Så det är klart att vi gärna vill åka och vinna den bortamatchen.

Receptet till framgång ska bakas bakifrån och med katastrofinledningarna i mötena med Tranås och Västervik blir defensiven av extra vikt mot seriens bästa hemmalag, som dock har två raka nederlag sedan Jakob Karlsson lämnade för Södertälje.

– Det vi kommer trycka på är att vi är noggranna i försvarsarbetet och att vi ska spela färdigt varje situation. Utan att för den sakens skull ta bort aggressiviteten.

Ljunggren har drabbats av ytterligare avbräck i form av Pierre Svensson som inte kurerat sig från den smäll han fick mot huvudet mot Lindlöven. Tränaren hoppas att Erik Rosén kan delta medan det är oklart med Johan Erkgärds. Henrik Tång och Anton Zell är borta sedan tidigare, liksom långtidsskadade Mattias Gudmundsson.

Sedan de här båda lagens vägar korsades i division 1 för tre säsonger sedan har Vimmerby en förkrossande plusstatistik på Skövde IK. Smålänningarna har tagit 35 av maximala 45 poäng och förra säsongen tog SIK bara en pinne mot VHC. Om Skövdes 6–1-vinst tidigare i höst har varit förlösande får vi se, i Vimmerby Ishall har laget aldrig vunnit.

– Då är det väl dags för det nu, vi var nära då vi hade en strafftorsk mot dem där ifjol. Så det är klart att vi gärna vill åka och vinna den bortamatchen.

Receptet till framgång ska bakas bakifrån och med katastrofinledningarna i mötena med Tranås och Västervik blir defensiven av extra vikt mot seriens bästa hemmalag, som dock har två raka nederlag sedan Jakob Karlsson lämnade för Södertälje.

– Det vi kommer trycka på är att vi är noggranna i försvarsarbetet och att vi ska spela färdigt varje situation. Utan att för den sakens skull ta bort aggressiviteten.

Ljunggren har drabbats av ytterligare avbräck i form av Pierre Svensson som inte kurerat sig från den smäll han fick mot huvudet mot Lindlöven. Tränaren hoppas att Erik Rosén kan delta medan det är oklart med Johan Erkgärds. Henrik Tång och Anton Zell är borta sedan tidigare, liksom långtidsskadade Mattias Gudmundsson.

Truppen

Skövde IK: Målvakter: Marcus Melin. Backar: Albin Lindgren, Albin Andersson, Anton Lindgren, Anton Karlsson, Adam Hansen, Anton Lundh. Forwards: Adam Rundqvist, Robin Klasson, Mikael Persson-Riis, Jesper Hultman, Alfred Sjöman, Max Örnskog, Oskar Back, Anton Tano, Oscar Forsmark, Victor Wänghult, Anton Gustavsson, Emil Alengård.

Formen

Vimmerby: Tranås (b) 1–3, Borlänge (h) 3–4, Arboga (b) 3–2 e str.

Skövde: Lindlöven (h) 3–1, Västervik (b) 3–5, Kumla (h) 5–1.

Kommentar: Vimmerby har två raka förluster och hade dessförinnan problem med Arboga. SIK ryckte upp sig snabbt från nederlaget i Västervik.

Övriga matcher

23/11: Surahammars IF–Tranås AIF, Grästorps IK–Borlänge HF, Mariestad Bois–IFK Arboga, Forshaga IF–Västerviks IK, Lindlövens IF–Kumla HC.