24 nov 2014 18:41

23 jan 2015 15:54

En satsning för miljoner

STCC i Skövde

Skövde kommun går in tungt som sponsor till STCC-helgen i Skövde den 8-9 maj nästa år. Motortävlingen sponsras med 1,2 miljoner kronor.
– Ett sätt att lyfta fram varumärket Skövde såväl på hemmaplan som i andra delar av Sverige, säger kommunalrådet Katarina Jonsson (M).

Skövde kommun är huvudsponsor tillsammans med Volvobolagen i Skövde, Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Productions Skövde samt Bilia Skaraborg. Själva genomförandet av tävlingen genomförs i samarbete med Skövde kommun, Sport & Evenemang och STCC.

Övriga sponsorer går in med ungefär lika mycket tillsammans som kommunen lägger.

Någon risk för att det skall springa i väg och bli ytterligare kostnader finns dock inte. Summan är fast och sedan är det STCC som står för eventuella risker.

– Jag är mycket glad att vi i nära och positivt samarbete med Volvo-företagen kan erbjuda skövdeborna och skaraborgarna Sveriges största motorsportevenemang. Det är vår förhoppning att tävlingarna skall bli framgångsrika såväl sportsligt som publikt och att det skall leda till att STCC och teamen vill komma tillbaka till Skövde.

Inte rädd för kritik om att ni går in med miljonbelopp?

– Nej, jag brukar ställa frågan om vad det kostar om vi inget gör. Detta känns viktigt för Skövde och beslutet är välgrundat och kommer även att ge oss mycket tillbaka även ekonomiskt. Politiskt råder det enighet kring beslutet. Det är viktigt att framhålla, säger Katarina som hoppas att Skövde kan göra detta så bra att STCC återkommer:

– Vi behöver satsa på arrangemang som syns och i sammanhanget har Next Skövde gjort ett jättejobb som lyckats få tävlingen till orten.

Premiären går i Skövde sedan kommer det köras i Anderstorp (29-30 maj), Göteborg (5-6 juni), Falkenberg (10-11 juli), Karlskoga (14-15 augusti), Solvalla (10-11 september) och Ring Knutstorp (25-26 september).

När det gäller rallycrossen, RallyX, så finns den med som lopp under STCC-helgerna i Skövde och på Solvalla, sedan kör de egna race också i Strängnäs, Kalix och i Arvika.

Skövde kommun är huvudsponsor tillsammans med Volvobolagen i Skövde, Volvo Group Trucks Operations, Powertrain Productions Skövde samt Bilia Skaraborg. Själva genomförandet av tävlingen genomförs i samarbete med Skövde kommun, Sport & Evenemang och STCC.

Övriga sponsorer går in med ungefär lika mycket tillsammans som kommunen lägger.

Någon risk för att det skall springa i väg och bli ytterligare kostnader finns dock inte. Summan är fast och sedan är det STCC som står för eventuella risker.

– Jag är mycket glad att vi i nära och positivt samarbete med Volvo-företagen kan erbjuda skövdeborna och skaraborgarna Sveriges största motorsportevenemang. Det är vår förhoppning att tävlingarna skall bli framgångsrika såväl sportsligt som publikt och att det skall leda till att STCC och teamen vill komma tillbaka till Skövde.

Inte rädd för kritik om att ni går in med miljonbelopp?

– Nej, jag brukar ställa frågan om vad det kostar om vi inget gör. Detta känns viktigt för Skövde och beslutet är välgrundat och kommer även att ge oss mycket tillbaka även ekonomiskt. Politiskt råder det enighet kring beslutet. Det är viktigt att framhålla, säger Katarina som hoppas att Skövde kan göra detta så bra att STCC återkommer:

– Vi behöver satsa på arrangemang som syns och i sammanhanget har Next Skövde gjort ett jättejobb som lyckats få tävlingen till orten.

Premiären går i Skövde sedan kommer det köras i Anderstorp (29-30 maj), Göteborg (5-6 juni), Falkenberg (10-11 juli), Karlskoga (14-15 augusti), Solvalla (10-11 september) och Ring Knutstorp (25-26 september).

När det gäller rallycrossen, RallyX, så finns den med som lopp under STCC-helgerna i Skövde och på Solvalla, sedan kör de egna race också i Strängnäs, Kalix och i Arvika.

Välkommen att kommentera på sla.se. Vi förhandsmodererar alla kommentarer, om det är första gången du kommenterar läs våra regler kring artikelkommentarer.