26 nov 2014 15:07

23 jan 2015 15:54

Hellner kan vinna Jerringpriset

ALLMÄNT: 13 kandidater presenterades på onsdagen

Kandidaterna till Jerringpriset presenterades på onsdagen.
Marcus Hellner fanns med bland de nominerade.

Lerdalasonen hade ett, som bekant, riktigt lyckat OS i Sotji där han blev tvåa i skiathlonloppet, nådde final på sprinten och hade sin stora höjdpunkt när han fick defilera hem stafetten som Sverige vann i storartad stil.

För den insatsen har herrstafettlandslaget innehållande Lars Nelson, Daniel Richardsson, Johan Olsson och Hellner nominerats i den klassiska tävlingen som funnits sedan 1979.

Många vinteridrottare har tidigare vunnit det åtråvärda priset, men Hellner har aldrig gjort det, även om han har varit nära vid ett par tillfällen. 2010 blev han fyra individuellt och tvåa med herrstafettlaget efter framgångarna på OS i Vancouver och året därefter blev han tvåa i omröstningen då Rolf-Göran Bengtsson vann.

Fler nomineringar

Marcus Hellner är sedan tidigare också nominerad i kategorin Årets manlige idrottare och i Årets lag tillsammans med sina stafettkollegor.

Skidlandslaget rönte stora framgångar i Sotji och det märks på fler sätt i nomineringslistan då Charlotte Kalla, som vann 2008, finns med såväl individuellt som tillsammans med Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Anna Haag efter deras oväntade stafettseger.

De fem kandidater som fått minst antal röster fram till den 19 december tas bort och därefter finns det åtta kandidater att rösta på fram till Idrottsgalan den 19 januari.

Här är övriga nominerade:

Heléne Ripa, handikappidrott/skidor, Herrstafettlaget, orientering, IsaTidblad-Kesikangas, thaiboxning, Lag Anna Kjellberg, segling, Meraf Bahta, friidrott, Mikaela Laurén, boxning, Nilla Fischer, fotboll, Sarah Sjöström, simning, Zlatan Ibrahimovic, fotboll, och Örjan Kihlström, trav.

Lerdalasonen hade ett, som bekant, riktigt lyckat OS i Sotji där han blev tvåa i skiathlonloppet, nådde final på sprinten och hade sin stora höjdpunkt när han fick defilera hem stafetten som Sverige vann i storartad stil.

För den insatsen har herrstafettlandslaget innehållande Lars Nelson, Daniel Richardsson, Johan Olsson och Hellner nominerats i den klassiska tävlingen som funnits sedan 1979.

Många vinteridrottare har tidigare vunnit det åtråvärda priset, men Hellner har aldrig gjort det, även om han har varit nära vid ett par tillfällen. 2010 blev han fyra individuellt och tvåa med herrstafettlaget efter framgångarna på OS i Vancouver och året därefter blev han tvåa i omröstningen då Rolf-Göran Bengtsson vann.

Fler nomineringar

Marcus Hellner är sedan tidigare också nominerad i kategorin Årets manlige idrottare och i Årets lag tillsammans med sina stafettkollegor.

Skidlandslaget rönte stora framgångar i Sotji och det märks på fler sätt i nomineringslistan då Charlotte Kalla, som vann 2008, finns med såväl individuellt som tillsammans med Ida Ingemarsdotter, Emma Wikén och Anna Haag efter deras oväntade stafettseger.

De fem kandidater som fått minst antal röster fram till den 19 december tas bort och därefter finns det åtta kandidater att rösta på fram till Idrottsgalan den 19 januari.

Här är övriga nominerade:

Heléne Ripa, handikappidrott/skidor, Herrstafettlaget, orientering, IsaTidblad-Kesikangas, thaiboxning, Lag Anna Kjellberg, segling, Meraf Bahta, friidrott, Mikaela Laurén, boxning, Nilla Fischer, fotboll, Sarah Sjöström, simning, Zlatan Ibrahimovic, fotboll, och Örjan Kihlström, trav.