26 nov 2014 22:00

23 jan 2015 15:54

TIK tog ännu en seger

ISHOCKEY: Division 2

Ett formstarkt Tibro IK besegrade seriejumbon Göteborgs IK på bortaplan. Men det satt hårdare åt än väntat.
– Det glädjande var tre poäng men i övrigt fanns med mycket mer att önska, säger Tibrotränaren Daniel Henrysson efter 3–2-segern i Isdala ishall på onsdagskvällen.

Det var toppen mot botten.

Serietvåan Tibro IK mot seriejumbon Göteborgs IK.

Det blev programenligt seger för Tibro IK som fortsatt befäster sin ställning i toppen av tabellen.

TIK närmar sig alltvåan med stormsteg och har god marginal ner till närmaste lag, femman Sörhaga/Alingsås, under strecket även om sex matcher återstår att spela. Men segern mot Göteborg satt hårdare åt än väntat. Jacob Larsson blev segerskytt med sitt 3–2-mål i powerplay när dryga tio minuter återstod att spela.

– Vi visste om att det var en lurig match. De har gjort det bra på slutet. Vi var överlägsna spelmässigt men fick inte utdelning. Vi var för tama i avslutningarna. Vi ska vara tacksamma över de tre poängen, säger TIK-tränaren Daniel Henrysson.

– Det blev onödigt jämnt men hade vi varit effektiva kunde det ha blivit en annan matchbild. De nyttjade sina chanser bättre än oss och är vana att försvara sig. De gjorde det bra och ställde om snabbt, fortsätter Henrysson efter 2–3 (1–0, 0–1, 1–2) i Göteborg.

Tibrolaget tog därmed sjunde raka segern.

Mål: Tibro IK: Jacob Larsson, David Sjöman, Fredrik Söder.

Det var toppen mot botten.

Serietvåan Tibro IK mot seriejumbon Göteborgs IK.

Det blev programenligt seger för Tibro IK som fortsatt befäster sin ställning i toppen av tabellen.

TIK närmar sig alltvåan med stormsteg och har god marginal ner till närmaste lag, femman Sörhaga/Alingsås, under strecket även om sex matcher återstår att spela. Men segern mot Göteborg satt hårdare åt än väntat. Jacob Larsson blev segerskytt med sitt 3–2-mål i powerplay när dryga tio minuter återstod att spela.

– Vi visste om att det var en lurig match. De har gjort det bra på slutet. Vi var överlägsna spelmässigt men fick inte utdelning. Vi var för tama i avslutningarna. Vi ska vara tacksamma över de tre poängen, säger TIK-tränaren Daniel Henrysson.

– Det blev onödigt jämnt men hade vi varit effektiva kunde det ha blivit en annan matchbild. De nyttjade sina chanser bättre än oss och är vana att försvara sig. De gjorde det bra och ställde om snabbt, fortsätter Henrysson efter 2–3 (1–0, 0–1, 1–2) i Göteborg.

Tibrolaget tog därmed sjunde raka segern.

Mål: Tibro IK: Jacob Larsson, David Sjöman, Fredrik Söder.