30 nov 2014 21:34

23 jan 2015 15:54

Efterlängtad vinst för HP

HANDBOLL: Division 2 Västra

Efter en stark säsongsinledning har HP Skövde 90 gått tungt och hade inför söndagens batalj förlorat tre av sina fyra senaste matcher. Borta mot Önnerediterna vändes trenden.

HP Skövde gick in i söndagens match med en negativ form och det skulle inte se mycket bättre ut efter att bortalaget inlett matchen halvdant och låtit Önnerediterna skapa sig själva en tremålsledning. Bortalaget lyckades dock hämta upp underläget och efter en svängig avslutning av den första halvleken gick lagen in i halvtidsvilan till resultatet 11–11.

Andra halvlek inleddes i samma stuk som den första och Önnerediterna skapade sig återigen en ledning. Men efter att HP Skövde fått i gång anfallsspelet under matchens sista femton minuter skulle laget lyckas hämta igen och även vinna matchen med 27–25.

– Vi inleder båda halvlekarna halvdant. Men de sista tio minuterna i andra gör vi riktigt bra och där avgör vi matchen, säger HP Skövdes tränare Jakob Sandén.

– Trots att vi går in i matchen med en negativ form lyckas vi vända på flera underlägen och även vinna. Vi visade prov på riktigt bra lagmoral.

Mål, HP Skövde: Magnus Järlström 8, Jesper Järlfors 6, Pär Fredriksson 5, Anders Karlsson 3, Albin Kvarnevik 3, Sebastian Tiberg 1, Tobias Larsson 1.

HP Skövde gick in i söndagens match med en negativ form och det skulle inte se mycket bättre ut efter att bortalaget inlett matchen halvdant och låtit Önnerediterna skapa sig själva en tremålsledning. Bortalaget lyckades dock hämta upp underläget och efter en svängig avslutning av den första halvleken gick lagen in i halvtidsvilan till resultatet 11–11.

Andra halvlek inleddes i samma stuk som den första och Önnerediterna skapade sig återigen en ledning. Men efter att HP Skövde fått i gång anfallsspelet under matchens sista femton minuter skulle laget lyckas hämta igen och även vinna matchen med 27–25.

– Vi inleder båda halvlekarna halvdant. Men de sista tio minuterna i andra gör vi riktigt bra och där avgör vi matchen, säger HP Skövdes tränare Jakob Sandén.

– Trots att vi går in i matchen med en negativ form lyckas vi vända på flera underlägen och även vinna. Vi visade prov på riktigt bra lagmoral.

Mål, HP Skövde: Magnus Järlström 8, Jesper Järlfors 6, Pär Fredriksson 5, Anders Karlsson 3, Albin Kvarnevik 3, Sebastian Tiberg 1, Tobias Larsson 1.

  • Oscar Rickstrand