30 nov 2014 21:33

23 jan 2015 15:54

Johan Lundh trivs i Stockholm

RIDSPORT: Sweden International Horse Show

Johan Lundh från Floby trivs uppenbarligen i huvudstaden. Vid veckoslutets tävlingar i Friends Arena har han tillsammans med hästen Miebello varit placerad i samtliga starter.
I lördags blev ekipaget bäste svensk genom sin fjärdeplats i 150.

Vid förra årets tävlingar i Stockholm klev Johan Lundh från Floby fram i rampljuset på riktigt. Med den egenuppfödda valacken Miebello radade han upp flera fina rundor.

I år stod ekipaget upp emot förväntningarna och placerade sig i alla de svåraste klasserna under helgen.

Redan i fredags visade Lundh att han och hästen var i storform. I tävlingarna som i och med flytten från Globen till Friends Arena har bytt namn till Sweden International Horse Show, red Lundh in på en sjunde plats. Två felfria rundor i protokollet för förra årets ”Manliga idrottare”vid Skövde Idrottsgala, blev det i uppvärmningsklassen 145 centimeter.

Felfri ritt

I lördags tog ekipaget, som numera tävlar för Lidköpings RK, bäste svensk placering genom sin fjärdeplats i dagens högsta klass, 150. Med en felfri ritt och en bra tid lämnade Lundh ryttare som bröderna Jens och Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Angelica Augustsson bakom sig i listan.

Även i söndagens avslutande klass, Sweden Grand Prix, som reds över 155 centimeters-hinder, var Lundh och Miebello felfria på hinder. Dock blev det ett tidsfel för ekipaget vilket placerade ekipaget som nummer elva bland de 12 placerade. Klassen vanns av Peder Fredricson och hästen Sibon.

Vid förra årets tävlingar i Stockholm klev Johan Lundh från Floby fram i rampljuset på riktigt. Med den egenuppfödda valacken Miebello radade han upp flera fina rundor.

I år stod ekipaget upp emot förväntningarna och placerade sig i alla de svåraste klasserna under helgen.

Redan i fredags visade Lundh att han och hästen var i storform. I tävlingarna som i och med flytten från Globen till Friends Arena har bytt namn till Sweden International Horse Show, red Lundh in på en sjunde plats. Två felfria rundor i protokollet för förra årets ”Manliga idrottare”vid Skövde Idrottsgala, blev det i uppvärmningsklassen 145 centimeter.

Felfri ritt

I lördags tog ekipaget, som numera tävlar för Lidköpings RK, bäste svensk placering genom sin fjärdeplats i dagens högsta klass, 150. Med en felfri ritt och en bra tid lämnade Lundh ryttare som bröderna Jens och Peder Fredricson, Malin Baryard-Johnsson och Angelica Augustsson bakom sig i listan.

Även i söndagens avslutande klass, Sweden Grand Prix, som reds över 155 centimeters-hinder, var Lundh och Miebello felfria på hinder. Dock blev det ett tidsfel för ekipaget vilket placerade ekipaget som nummer elva bland de 12 placerade. Klassen vanns av Peder Fredricson och hästen Sibon.

  • Johanna Drath