01 dec 2014 11:00

23 jan 2015 15:54

Lokala framgångar i Tibrotrofén

KONSTÅKNING: Tibro KK arrangerade tävling

Tibrotrofén för B-åkare från stora delar av landet arrangerades av Tibro KK i lördags och söndags. Bland cirka 130 deltagare fanns många från arrangörsklubben och Skövde KK. Allra bäst lyckades TKK:s Julia Gustafsson, TKK, och Filippa Kåberg SKK, som vann det fria programmet i 15 respektive 13-årsklassen.

Totalt under två dagar stod nio klasser på programmet, allt från miniorer till seniorer, vilket innebär ett åldersspann på nio till cirka 20 år. I klassen flickor, 15 år fria programmet, fick hemmapubliken glädja sig åt en seger för Tibro KK:s Julia Gustafsson och för Skövde KK:s Sofia Bergström blev det en tiondeplats.

I B 13 toppade Skövdes KK:s Filippa Kåberg resultatlistan som innehöll ytterligare tre lokala åkare, 13:e Anna Crommert, TKK, 14:e Shamiram Kherio, SKK och 17:e Caroline Jonsson, TKK.

I grupp 2, B 15, fixade Kira Högstedt, TKK, en tiondeplats, närmast följd av Linn Smith, SKK. Så långt lördagens program som sedan dag två följdes av bland andra miniorer för både pojkar och flickor. Där vann Erik Pellnor från Jönköpings SK medan tre Skövdeflickor svarade för de bästa lokala insatserna, sjua Malin Hellberg, 14:e Emma Bergström och 15:e Sara Jonasson.

Slutligen var det dags för flickorna i Novice B 13 att göra upp om placeringarna i det fria programmet och lycklig trea blev Kylie Gloudemans från TKK, följd på elfte av klubbkompisen Alicia Larsson. Tolva Celine Frank, SKK, 18:e Daniella Tuoivinen från samma klubb och 19:e My Södergren. TKK.

– Det var kul för våra lokala åkare att få visa upp sig för hemmapubliken som var trevlig och applåderade fram dem till fina resultat. Det stödet, törs jag lova, är värt mycket, intygade Anna Ekänge, en av representanterna för Tibro KK:s organisationskommitté.

Nästa större tävling som TKK arrangerar är Tibro Star 10-11 januari och därefter 20-22 mars SKF-trofén, en A-tävling för samtliga regioner.

Totalt under två dagar stod nio klasser på programmet, allt från miniorer till seniorer, vilket innebär ett åldersspann på nio till cirka 20 år. I klassen flickor, 15 år fria programmet, fick hemmapubliken glädja sig åt en seger för Tibro KK:s Julia Gustafsson och för Skövde KK:s Sofia Bergström blev det en tiondeplats.

I B 13 toppade Skövdes KK:s Filippa Kåberg resultatlistan som innehöll ytterligare tre lokala åkare, 13:e Anna Crommert, TKK, 14:e Shamiram Kherio, SKK och 17:e Caroline Jonsson, TKK.

I grupp 2, B 15, fixade Kira Högstedt, TKK, en tiondeplats, närmast följd av Linn Smith, SKK. Så långt lördagens program som sedan dag två följdes av bland andra miniorer för både pojkar och flickor. Där vann Erik Pellnor från Jönköpings SK medan tre Skövdeflickor svarade för de bästa lokala insatserna, sjua Malin Hellberg, 14:e Emma Bergström och 15:e Sara Jonasson.

Slutligen var det dags för flickorna i Novice B 13 att göra upp om placeringarna i det fria programmet och lycklig trea blev Kylie Gloudemans från TKK, följd på elfte av klubbkompisen Alicia Larsson. Tolva Celine Frank, SKK, 18:e Daniella Tuoivinen från samma klubb och 19:e My Södergren. TKK.

– Det var kul för våra lokala åkare att få visa upp sig för hemmapubliken som var trevlig och applåderade fram dem till fina resultat. Det stödet, törs jag lova, är värt mycket, intygade Anna Ekänge, en av representanterna för Tibro KK:s organisationskommitté.

Nästa större tävling som TKK arrangerar är Tibro Star 10-11 januari och därefter 20-22 mars SKF-trofén, en A-tävling för samtliga regioner.

  • Anders Hallberg