02 dec 2014 21:27

23 jan 2015 15:55

Styrkebesked av Sverige

HANDBOLL: Vann den första av två genrepsmatcher mot Brasilien klart

Seger med åtta mål.
Mot regerande världsmästaren.
Sverige kunde inte ha fått ett bättre besked med endast sex dagar kvar till EM-premiären.

Damlandslaget missade VM i Serbien förra året och fick från tv-soffan se Brasilien vinna finalen mot hemmanationen med 22–20.

På tisdagskvällen stod Sverige för en näst intill prickfri insats när världsmästaren besegrades med klara 35–27.

Forna Skövde HF-spelaren Linnea Torstenson stod över på grund av skadekänning. Då klev Jenny Alm fram och gjorde sju mål.

– Det känns bra, roligt att göra lite mål. Några till skulle jag ha satt också, men det kändes bra, sa hon i TV12-sändningen.

En suverän första halvlek grundlade segern. Sverige spelade tätt och aggressivt i försvaret, fick stopp på brasilianskorna och tryckte på rejält framåt vilken gav en klar ledning redan från start. Den offensiva frenesin avtog lite när gästerna gick över till ett fem-ett-försvar, men Sverige kunde ändå hålla undan och gå till pausvila med hela 18–10.

Brasilien lyfte sig sedan en klass till andra halvlek och började snabbt krympa underläget, mycket tack vare det lyckade målvaktsbytet där Barbara Arenhart stoppade bra många fler skott än Mayassa Pessoa i första halvlek.

Halvvägs in i andra hade svenskornas ledning krympt till 24–20 – då började hemmalaget få till sin defensiv på nytt och samtidigt som det fortsattes att både skapas och utnyttjas lägen framåt rann det in en hel del mål innan det alltså stannade vid imponerande 35–27.

– Jättegött att vinna med så många mål mot världsmästarna. Skönt att ta med sig en så bra match inför EM, säger Jenny Alm.

Wallén gjorde mål

Såväl Anna-Maria Johansson som Angelica Wallén fick speltid i matchen, men utan att lämna några större avtryck. ”Majsan” spelade bara anfall under andra halvan av första och blev mållös, medan Wallén kom in under några minuter i andra och satte ett mål på kontring.

– Vi ville ge Wallén chansen, man vet aldrig vad som händer, sa förbundskaptenen Thomas Sivertsson.

Lagen möts igen på torsdag i den sista landskampen före EM-premiären som Sverige spelar på måndag mot hemmanationen Kroatien.

Damlandslaget missade VM i Serbien förra året och fick från tv-soffan se Brasilien vinna finalen mot hemmanationen med 22–20.

På tisdagskvällen stod Sverige för en näst intill prickfri insats när världsmästaren besegrades med klara 35–27.

Forna Skövde HF-spelaren Linnea Torstenson stod över på grund av skadekänning. Då klev Jenny Alm fram och gjorde sju mål.

– Det känns bra, roligt att göra lite mål. Några till skulle jag ha satt också, men det kändes bra, sa hon i TV12-sändningen.

En suverän första halvlek grundlade segern. Sverige spelade tätt och aggressivt i försvaret, fick stopp på brasilianskorna och tryckte på rejält framåt vilken gav en klar ledning redan från start. Den offensiva frenesin avtog lite när gästerna gick över till ett fem-ett-försvar, men Sverige kunde ändå hålla undan och gå till pausvila med hela 18–10.

Brasilien lyfte sig sedan en klass till andra halvlek och började snabbt krympa underläget, mycket tack vare det lyckade målvaktsbytet där Barbara Arenhart stoppade bra många fler skott än Mayassa Pessoa i första halvlek.

Halvvägs in i andra hade svenskornas ledning krympt till 24–20 – då började hemmalaget få till sin defensiv på nytt och samtidigt som det fortsattes att både skapas och utnyttjas lägen framåt rann det in en hel del mål innan det alltså stannade vid imponerande 35–27.

– Jättegött att vinna med så många mål mot världsmästarna. Skönt att ta med sig en så bra match inför EM, säger Jenny Alm.

Wallén gjorde mål

Såväl Anna-Maria Johansson som Angelica Wallén fick speltid i matchen, men utan att lämna några större avtryck. ”Majsan” spelade bara anfall under andra halvan av första och blev mållös, medan Wallén kom in under några minuter i andra och satte ett mål på kontring.

– Vi ville ge Wallén chansen, man vet aldrig vad som händer, sa förbundskaptenen Thomas Sivertsson.

Lagen möts igen på torsdag i den sista landskampen före EM-premiären som Sverige spelar på måndag mot hemmanationen Kroatien.