03 dec 2014 22:04

23 jan 2015 15:55

Töreboda hetast i prestigemötet

ISHOCKEY: Segerraden bruten

Efter en lång rad matcher utan förlust föll Tibro IK mot Töreboda på bortaplan. 4–6 innebar lagets tredje under under ordinarie tid på hela säsongen.
– Töreboda var hetare och var väl aldrig riktigt med, säger tränaren Daniel Henrysson.

Tibro IK ligger kvar på andra plats i tabellen, men eftersom lagen bakom vann krympte marginalerna. Till Borås på fel sida strecket till alltvåan är avståndet sju poäng med fyra matcher kvar. Så läget är fortfarande gynnsamt även om TIK naturligtvis vill komma tillbaka till vinnarspåret så snabbt som möjligt. Helst redan på lördag då Sörhaga/Alingsås gästar Tibro ishall.

– Visst, det börjar dra ihop sig i serien och det är många viktiga matcher kvar, säger TIK-tränaren.

Utvisningar

En klart bidragande orsak till förlusten var att Tibro IK drog på sig utvisningar. Tre av målen kom i numerärt överläge. 1–0 när Tibro precis hade fått in fyra spelare på isen. Sedan kvitterade Tibro direkt i andra perioden genom Jacob Larsson, men TIK hamnade i utvisningsbåset igen och då kom 2–1 och sedan även 3–1.

Andreas Adolfsson, som sedan utgick på grund av sjukdom, reducerade i powerplay, men det stod 4–2 efter två perioder. Det mycket matchavgörande 5–2 gjorde sedan Töreboda i spel fem mot tre i början av tredje. TIK missade sedan en straff och det var inte TIK:s match.

– Vi får bryta ihop och komma igen. Känns det som varit lite tungt ett tag. Det var samma tendenser mot Göteborg senast, säger Daniel Henrysson.

Tibros målskyttar: Jacob Larsson, Andreas Adolfsson, Filip Molin, Christian Alfelt.

Tibro IK ligger kvar på andra plats i tabellen, men eftersom lagen bakom vann krympte marginalerna. Till Borås på fel sida strecket till alltvåan är avståndet sju poäng med fyra matcher kvar. Så läget är fortfarande gynnsamt även om TIK naturligtvis vill komma tillbaka till vinnarspåret så snabbt som möjligt. Helst redan på lördag då Sörhaga/Alingsås gästar Tibro ishall.

– Visst, det börjar dra ihop sig i serien och det är många viktiga matcher kvar, säger TIK-tränaren.

Utvisningar

En klart bidragande orsak till förlusten var att Tibro IK drog på sig utvisningar. Tre av målen kom i numerärt överläge. 1–0 när Tibro precis hade fått in fyra spelare på isen. Sedan kvitterade Tibro direkt i andra perioden genom Jacob Larsson, men TIK hamnade i utvisningsbåset igen och då kom 2–1 och sedan även 3–1.

Andreas Adolfsson, som sedan utgick på grund av sjukdom, reducerade i powerplay, men det stod 4–2 efter två perioder. Det mycket matchavgörande 5–2 gjorde sedan Töreboda i spel fem mot tre i början av tredje. TIK missade sedan en straff och det var inte TIK:s match.

– Vi får bryta ihop och komma igen. Känns det som varit lite tungt ett tag. Det var samma tendenser mot Göteborg senast, säger Daniel Henrysson.

Tibros målskyttar: Jacob Larsson, Andreas Adolfsson, Filip Molin, Christian Alfelt.