04 dec 2014 17:34

23 jan 2015 15:55

Dubbla futsalcuper till helgen

FUTSAL: Turnering i både Tibro och Skövde

Det blir futsal på bred front i helgen.
I Arena Skövde spelas Skövde Futsalcup och i Tibro är det Möbelcupen fredag till söndag.

Fagersanna IF:s klassiker Möbelcupen har många år på nacken och spelas i helgen för 33:e gången. Turneringen riktar sig till herrlag (Möbelcupen för damer spelas i slutet av januari) och årets upplaga har lockat 40 lag. Det lär blir fullt ös i Tibro sporthall under tre dagar.

I fjol vann Falköpings United efter en skrällbetonad seger mot IFK Skövde i finalen. IFK hade två raka segrar i Möbelcupen inför förra året och är säkerligen sugna på att återta titeln. De blåvita får finna sig i att vara en av förhandsfavoriterna.

Över lag är det bra klass på turneringen och det finns säkert flera lag som aspirerar på slutsegern. Div 2-laget Tibro AIK som spelar på hemmaplan är ju ett av dem och klubbar som Vara SK och IFK Tidaholm från division 3 har också deltagande lag på plats. Ulvåker, Hjo, IFK Mariestad, Värsås och Tidaholms GIF är andra lag med potential att gå långt.

Om Möbelcupen har en lång historia är det tvärtom med Skövde Futsalcup som i år spelas för tredje gången. Våmbs IF arrangerar turneringen som genomförs på lördagen. Den är öppen för damer samt herrjuniorer och även här är det ett starkt startfält. Skövde KIK ställer upp med ett lag och de har säkerligen final i sikte. De vann första upplagan och hoppas kunna återta titeln.

QBIK vann turneringen förra året efter en dramatisk finalseger där det krävdes straffar för att betvinga Falköpings KIK. Nu kommer Karlstadlaget – som under fotbollssäsongen spelar i elitettan – tillbaka för att försvara sin seger från 2013.

24 lag

Andra långväga lag som dyker upp är Alingsås och Holmalund, men det finns även mer lokala inslag som till exempel Hörnebo och arrangerande Våmb.

Totalt är det tolv damlag som deltar i Skövde Futsal Cup, vilket betyder 24 lag totalt då det är lika många i herrjuniorklassen. Här är Skövde AIK regerande mästare efter derbyseger mot IFK Skövde i förra årets final. SAIK har två lag i årets turnering medan IFK Skövde och Våmb har var sitt.

Fagersanna IF:s klassiker Möbelcupen har många år på nacken och spelas i helgen för 33:e gången. Turneringen riktar sig till herrlag (Möbelcupen för damer spelas i slutet av januari) och årets upplaga har lockat 40 lag. Det lär blir fullt ös i Tibro sporthall under tre dagar.

I fjol vann Falköpings United efter en skrällbetonad seger mot IFK Skövde i finalen. IFK hade två raka segrar i Möbelcupen inför förra året och är säkerligen sugna på att återta titeln. De blåvita får finna sig i att vara en av förhandsfavoriterna.

Över lag är det bra klass på turneringen och det finns säkert flera lag som aspirerar på slutsegern. Div 2-laget Tibro AIK som spelar på hemmaplan är ju ett av dem och klubbar som Vara SK och IFK Tidaholm från division 3 har också deltagande lag på plats. Ulvåker, Hjo, IFK Mariestad, Värsås och Tidaholms GIF är andra lag med potential att gå långt.

Om Möbelcupen har en lång historia är det tvärtom med Skövde Futsalcup som i år spelas för tredje gången. Våmbs IF arrangerar turneringen som genomförs på lördagen. Den är öppen för damer samt herrjuniorer och även här är det ett starkt startfält. Skövde KIK ställer upp med ett lag och de har säkerligen final i sikte. De vann första upplagan och hoppas kunna återta titeln.

QBIK vann turneringen förra året efter en dramatisk finalseger där det krävdes straffar för att betvinga Falköpings KIK. Nu kommer Karlstadlaget – som under fotbollssäsongen spelar i elitettan – tillbaka för att försvara sin seger från 2013.

24 lag

Andra långväga lag som dyker upp är Alingsås och Holmalund, men det finns även mer lokala inslag som till exempel Hörnebo och arrangerande Våmb.

Totalt är det tolv damlag som deltar i Skövde Futsal Cup, vilket betyder 24 lag totalt då det är lika många i herrjuniorklassen. Här är Skövde AIK regerande mästare efter derbyseger mot IFK Skövde i förra årets final. SAIK har två lag i årets turnering medan IFK Skövde och Våmb har var sitt.