08 dec 2014 17:17

23 jan 2015 15:55

Populär hoppning på Grevagården

Med dryga 700 starter arrangerades den populära ponny- och juniortävlingen, Christmas Show, på Grevagårdens Hästsportcenter under veckoslutet.
Grevagårdens egna ryttare kammade hem många placeringar.

Meetinget som avgjordes över fyra dagar lockade många av landets främsta ponny och juniorekipage. En av Grevagårdens egna ryttare som passade på att stänga säsong 2014 på hemmaplan var Tove Gejervall. Ryttarinnan, som är 17 år i år, tävlade hade två ponnyer och en storhäst med till start.

Med C-ponnyen, Mathis des Mauvis blev det en seger i LB+5 under lördagsmorgonen och med samma ponny blev det också en fjärdeplats i söndagens LA. Tove hade också med sig D-ponnyn Munsboro Clobie och storhästen Bel Mondo. Den rutinerade Bel Mondo har tidigare tävlats av Johan Lundh, men är sedan förra sommaren Toves häst.

Övergången till stor häst har dock varit allt annat än spikrak. Efter att gjort några få starter tillsammans skadade sig Bel Mondo och 2014 har främst handlat om rehabilitering och uppträning. I torsdags gjorde ekipaget sin första hopptävling på över ett år. Visserligen föll en bom i backen, men bara att vara tillbaka på tävlingsbanan var som en seger.

– Jag hade bara med honom i en klass eftersom jag ville mjukstarta nu när han äntligen är igång. Han blev lite trött mot slutet så det föll en bom, men det kändes fantastiskt att vi är tillbaka på tävlingsbanan, säger Gejervall om tävlingen.

Grevagårdens RF hade flera framgångsrika ekipage med under meetinget. Maia Nordquist/Patricija och Elin Gisslén/Algeria D placerade sig som tvåa respektive fyra i fredagens 110-klass. Ida Thulin red in på en fjärdeplats i lördagens 115-klass med hästen Sandy Bell. I 120 samma dag var Cornelia Saxentorp och Pebble Beach tvåa och Hugo Ramos med Galadriel fyra.

I lördagens högsta klass 130 var Cornelia Saxentorp och Pebble Beach åter framgångsrika och slutade sexa. I samma klass blev det en nionde plats för Johanna Sundberg och Survivor Flip.

I 135, som var meetingets högsta klass blev det ytterligare framgångar för hemmaklubben genom Karin Andrén som lotsade sin Versaille V till fjärdeplatsen.

Meetinget som avgjordes över fyra dagar lockade många av landets främsta ponny och juniorekipage. En av Grevagårdens egna ryttare som passade på att stänga säsong 2014 på hemmaplan var Tove Gejervall. Ryttarinnan, som är 17 år i år, tävlade hade två ponnyer och en storhäst med till start.

Med C-ponnyen, Mathis des Mauvis blev det en seger i LB+5 under lördagsmorgonen och med samma ponny blev det också en fjärdeplats i söndagens LA. Tove hade också med sig D-ponnyn Munsboro Clobie och storhästen Bel Mondo. Den rutinerade Bel Mondo har tidigare tävlats av Johan Lundh, men är sedan förra sommaren Toves häst.

Övergången till stor häst har dock varit allt annat än spikrak. Efter att gjort några få starter tillsammans skadade sig Bel Mondo och 2014 har främst handlat om rehabilitering och uppträning. I torsdags gjorde ekipaget sin första hopptävling på över ett år. Visserligen föll en bom i backen, men bara att vara tillbaka på tävlingsbanan var som en seger.

– Jag hade bara med honom i en klass eftersom jag ville mjukstarta nu när han äntligen är igång. Han blev lite trött mot slutet så det föll en bom, men det kändes fantastiskt att vi är tillbaka på tävlingsbanan, säger Gejervall om tävlingen.

Grevagårdens RF hade flera framgångsrika ekipage med under meetinget. Maia Nordquist/Patricija och Elin Gisslén/Algeria D placerade sig som tvåa respektive fyra i fredagens 110-klass. Ida Thulin red in på en fjärdeplats i lördagens 115-klass med hästen Sandy Bell. I 120 samma dag var Cornelia Saxentorp och Pebble Beach tvåa och Hugo Ramos med Galadriel fyra.

I lördagens högsta klass 130 var Cornelia Saxentorp och Pebble Beach åter framgångsrika och slutade sexa. I samma klass blev det en nionde plats för Johanna Sundberg och Survivor Flip.

I 135, som var meetingets högsta klass blev det ytterligare framgångar för hemmaklubben genom Karin Andrén som lotsade sin Versaille V till fjärdeplatsen.

  • Johanna Drath