09 dec 2014 21:49

23 jan 2015 15:55

Bäcken nollade Tibro

ISHOCKEY: Förlust på bortaplan

Tibro IK hade chansen att säkra en plats i alltvåan, men förlust med 0–3 mot Bäcken betyder att ovissheten består ett tag till.

En seger mot Bäcken hade definitivt säkrat en plats bland de fyra främsta som går vidare till alltvåan med två matcher kvar att spela, men trots förlusten ser det ljust ut och redan på onsdag kväll kan det lösa sig ändå. Då spelar Kungälv – som är det enda laget under strecket med möjlighet att passera TIK – borta mot Trollhättan och blir de utan poäng där är saken klar för TIK.

– Vi får se om de kan hjälpa oss. Annars får vi försöka fixa det själva, säger TIK-tränaren Daniel Henrysson.

Matchen mot Bäcken började och slutade på samma sätt – med mål för Bäcken. Hemmalaget tog ledningen redan efter en dryg minut i den första perioden.

– Det var en förhållandevis jämn match, men de fick ett tidigt ledningsmål som de kunde gå på.

Sedan spikade Bäcken slutresultatet i tom kasse med 24 sekunder kvar att spela. Däremellan hade Bäcken gjort 2–0 tio minuter in på den tredje perioden och då kopplade hemmalaget ett fast grepp om matchen.

– Jag tycker ändå att vi försöker i den tredje perioden, men så fick de 2–0 på en omställning och då blev det psykologiskt tungt för oss. Sedan gjorde de 3–0 när vi tog ut målvakten och det är inte så mycket att säga något om, menar Henrysson.

Tibro lyckades inte göra mål och laget tog inte för sig tillräckligt offensivt.

– Vi var inte riktigt heta framåt på hela matchen och det var det vi förlorade matchen på. Vi tog inte till vara på våra chanser.

Två matcher återstår i grundserien och på söndag väntar Nittorp borta.

En seger mot Bäcken hade definitivt säkrat en plats bland de fyra främsta som går vidare till alltvåan med två matcher kvar att spela, men trots förlusten ser det ljust ut och redan på onsdag kväll kan det lösa sig ändå. Då spelar Kungälv – som är det enda laget under strecket med möjlighet att passera TIK – borta mot Trollhättan och blir de utan poäng där är saken klar för TIK.

– Vi får se om de kan hjälpa oss. Annars får vi försöka fixa det själva, säger TIK-tränaren Daniel Henrysson.

Matchen mot Bäcken började och slutade på samma sätt – med mål för Bäcken. Hemmalaget tog ledningen redan efter en dryg minut i den första perioden.

– Det var en förhållandevis jämn match, men de fick ett tidigt ledningsmål som de kunde gå på.

Sedan spikade Bäcken slutresultatet i tom kasse med 24 sekunder kvar att spela. Däremellan hade Bäcken gjort 2–0 tio minuter in på den tredje perioden och då kopplade hemmalaget ett fast grepp om matchen.

– Jag tycker ändå att vi försöker i den tredje perioden, men så fick de 2–0 på en omställning och då blev det psykologiskt tungt för oss. Sedan gjorde de 3–0 när vi tog ut målvakten och det är inte så mycket att säga något om, menar Henrysson.

Tibro lyckades inte göra mål och laget tog inte för sig tillräckligt offensivt.

– Vi var inte riktigt heta framåt på hela matchen och det var det vi förlorade matchen på. Vi tog inte till vara på våra chanser.

Två matcher återstår i grundserien och på söndag väntar Nittorp borta.