09 dec 2014 16:30

23 jan 2015 15:17

Framgångar på största inomhustävlingen

FRIIDROTT: I helgen avgjordes den 37:e upplagan av Julklappsjakten och det i Friidrottens Hus i Göteborg. En tävling som vuxit år för år och med sina 3700 starter är den absolut största inomhustävlingen i hela Sverige och dessutom den näst äldsta med imponerande 37 år på nacken.
Där IK Wilskes Simon Wiklund tog hem segern i P16-klassens höjdhopp och det på 1.91.

– När jag hade tagit 1.91 så stod jag över, kände att jag började bli trött, så jag ville spara alla krafter till de högre höjderna, sa Simon.

Det gjorde att han vilade och väntade med att hoppa till 1.96. Det vill säga en centimeter över hans personbästa från tävlingar i Örebro. Och efter att känt lite på höjden i första försöket så blev det några riktigt bra försök.

– Mitt första försök var mest för att komma upp på höjden. Och sedan hade jag de två sista på 96. De kändes bra.

Simon har en tendens att ligga lite snett över ribban, något som man försöker att komma tillrätta med.

– Ja, vi kör ”rakträning”, det vill säga hoppa rakt framifrån, sedan hoppar jag även med olika vinklar i ansatsen.

Dagen var inte över för Simon med det, utan det blev också 400 meter, som gick bara några minuter efter det att höjdtävlingen var över.

– 400 meter var en kul grej, sa Simon –som hade fingrarna på sträcket för 200 meter, det vill säga att han gav sina medlöpare ett litet handikapp.

– Ja, jag märkte när starten sa färdiga. Och då var det försent att göra något åt det.

Hur tycker du att loppet blev?

– Det var riktigt kul. Men sedan blev jag lite sur när jag blev stängd i kurvan.

Du hade lite märklig uppladdning, när du stod och tittade på en av löparna som var väldigt trött.

– Nja, jag tänkte så att nu vet jag hur trött han blev och mitt mål var att vara ännu tröttare i mål.

Simon gjorde ett bra lopp och 56,42 och var tvåa i sitt heat och sjua totalt.

I flickorna 16-årsklass så hoppade Hanna Gadzo, Istrums SK, 1.51 och var åtta på det. Men det var också ett resultat som femma i tävlingen hade, då med lite färre rivningar än Hanna.

Trea i sitt finalheat, och total fyra, var Ida Genitz från Istrums SK, som hade 2.45,38 på 800 meter i F12. Medan det på 1500 meter i F16 var två tjejer från IF Hagen FIK med Jennie Eriksson som bäst placerade som åtta med tiden 5.34,59. Och klubbkamraten Cornelia Storm-Karlén som elva med 5.49,81.

Och till sist så var Louise Bergham, Istrum, den som var mest frekvent under helgen med en sjätteplats i F19-finalen på 60 meter med tiden 8,92, sjua i längd med 4.66 och en bronsplats i kula med 9.38.

– När jag hade tagit 1.91 så stod jag över, kände att jag började bli trött, så jag ville spara alla krafter till de högre höjderna, sa Simon.

Det gjorde att han vilade och väntade med att hoppa till 1.96. Det vill säga en centimeter över hans personbästa från tävlingar i Örebro. Och efter att känt lite på höjden i första försöket så blev det några riktigt bra försök.

– Mitt första försök var mest för att komma upp på höjden. Och sedan hade jag de två sista på 96. De kändes bra.

Simon har en tendens att ligga lite snett över ribban, något som man försöker att komma tillrätta med.

– Ja, vi kör ”rakträning”, det vill säga hoppa rakt framifrån, sedan hoppar jag även med olika vinklar i ansatsen.

Dagen var inte över för Simon med det, utan det blev också 400 meter, som gick bara några minuter efter det att höjdtävlingen var över.

– 400 meter var en kul grej, sa Simon –som hade fingrarna på sträcket för 200 meter, det vill säga att han gav sina medlöpare ett litet handikapp.

– Ja, jag märkte när starten sa färdiga. Och då var det försent att göra något åt det.

Hur tycker du att loppet blev?

– Det var riktigt kul. Men sedan blev jag lite sur när jag blev stängd i kurvan.

Du hade lite märklig uppladdning, när du stod och tittade på en av löparna som var väldigt trött.

– Nja, jag tänkte så att nu vet jag hur trött han blev och mitt mål var att vara ännu tröttare i mål.

Simon gjorde ett bra lopp och 56,42 och var tvåa i sitt heat och sjua totalt.

I flickorna 16-årsklass så hoppade Hanna Gadzo, Istrums SK, 1.51 och var åtta på det. Men det var också ett resultat som femma i tävlingen hade, då med lite färre rivningar än Hanna.

Trea i sitt finalheat, och total fyra, var Ida Genitz från Istrums SK, som hade 2.45,38 på 800 meter i F12. Medan det på 1500 meter i F16 var två tjejer från IF Hagen FIK med Jennie Eriksson som bäst placerade som åtta med tiden 5.34,59. Och klubbkamraten Cornelia Storm-Karlén som elva med 5.49,81.

Och till sist så var Louise Bergham, Istrum, den som var mest frekvent under helgen med en sjätteplats i F19-finalen på 60 meter med tiden 8,92, sjua i längd med 4.66 och en bronsplats i kula med 9.38.

  • Hasse Sjögren