09 dec 2014 21:00

23 jan 2015 15:17

HK Skövde utan poäng mot Önnerediterna

HANDBOLL: Division 2 västra

HK Skövde missade chansen till viktiga poäng i bottenmötet med Önnerediterna.
– Vi underpresterade helt klart, säger Skövdes tränare Klas Wahlström.

Inför tisdagens match var Skövde tre poäng före Önnerediterna och hade således chansen att dryga ut det försprånget. Dessutom kunde de blåvita i händelse av seger ha klivit upp på rätt sida nedflyttningsstrecket – åtminstone tillfälligt – och närmat sig lagen i mitten av tabellen, men av det blev inget.

– Det hade varit skönt att vinna för det här är ett lag vi ska ha bakom oss i tabellen sen när vi summerar, fortsätter Wahlström.

Skövde hängde med hemmalaget målmässigt en bit in i den andra halvleken. Efter den första halvleken stod det 13–12 och även om Skövde kvitterade till 13–13 med den andra halvlekens första mål var det Önnerediterna som var före i den andra halvleken.

Elva minuter in på den andra halvleken var underläget endast två mål, men då ryckte hemmalaget. 21–19 blev 23–19 och så småningom 29–21 – bland annat sedan Önnerediterna gjort fem raka mål. Matchen var avgjord och HK Skövde fick inkassera en tung förlust.

– För tillfället räcker vi inte riktigt till. Vi måste få ihop helheten och det har vi ju visat tidigare att vi kan, menar Wahlström.

Nu får Wahlströms gäng ladda om för steg 3 i junior-SM som spelas till helgen. Då har man just Önnered i sin grupp och får chans till revansch. Övriga två lag är Lugi och Kungälv.

Målen, Skövde: Joel Järlfors 8, Axel Magnusson 5, Adam Nyström 4, Max Skoog 3, Martin Pedersen 2, Andreas Jonsson.

Inför tisdagens match var Skövde tre poäng före Önnerediterna och hade således chansen att dryga ut det försprånget. Dessutom kunde de blåvita i händelse av seger ha klivit upp på rätt sida nedflyttningsstrecket – åtminstone tillfälligt – och närmat sig lagen i mitten av tabellen, men av det blev inget.

– Det hade varit skönt att vinna för det här är ett lag vi ska ha bakom oss i tabellen sen när vi summerar, fortsätter Wahlström.

Skövde hängde med hemmalaget målmässigt en bit in i den andra halvleken. Efter den första halvleken stod det 13–12 och även om Skövde kvitterade till 13–13 med den andra halvlekens första mål var det Önnerediterna som var före i den andra halvleken.

Elva minuter in på den andra halvleken var underläget endast två mål, men då ryckte hemmalaget. 21–19 blev 23–19 och så småningom 29–21 – bland annat sedan Önnerediterna gjort fem raka mål. Matchen var avgjord och HK Skövde fick inkassera en tung förlust.

– För tillfället räcker vi inte riktigt till. Vi måste få ihop helheten och det har vi ju visat tidigare att vi kan, menar Wahlström.

Nu får Wahlströms gäng ladda om för steg 3 i junior-SM som spelas till helgen. Då har man just Önnered i sin grupp och får chans till revansch. Övriga två lag är Lugi och Kungälv.

Målen, Skövde: Joel Järlfors 8, Axel Magnusson 5, Adam Nyström 4, Max Skoog 3, Martin Pedersen 2, Andreas Jonsson.