09 dec 2014 20:00

23 jan 2015 15:30

Inför Skövde IK–Mariestad Bois

Grundserien avslutas med säsongens kanske sista derbymöte mellan Skövde IK och Mariestad Bois. En match, för Skövdes del, utan sportslig betydelse, men för Mariestad står viktiga poäng på spel i jakten på bonuspinnar i fortsättningsserien.
– Det ska bli roligt med derby. Det ger alltid lite extra tändvätska och på det viset kommer det ganska lägligt att vi får en ordentlig genomkörare, säger tränaren Fredrik Ljunggren.

Det blir ett derby med lite speciella förutsättningar. SIK har varit klart för allettan en tid, medan Mariestad står utan chans att nå en plats bland de fyra. Just på isen tros det inte märkas av så mycket, men på läktarhåll befarar tränare Ljunggren att det kan bli lite manfall.

– Det kan vara en nackdel för det publika intresset. Men för oss känns det som en viktig match för att gå ut och hitta en bra känsla. Vi vill vinna derbyt.

Tränar hårdare

SIK har ökat intensiteten på sina träningar för att komma så väl förberett till den stundande allettan som det är möjligt. Laget förlorade överraskande borta mot Grästorp i en match där SIK inte riktigt fick spelet att stämma under de två första perioderna, men satte en enorm press på tabelljumbon under den tredje, utan att få utdelning vid mer än ett tillfälle.

Defensivt sett har det dock, trots problemen på backsidan, sett stabilt ut och här hoppas Ljunggren att laget fortsätter agera på det viset även mot Mariestad.

– Jag vill se ett fortsatt stabilt försvarsspel och att vi har bra driv i det vi gör, och att vi har en hög energinivå, det känns som att det ska komma ganska naturligt i ett derby. Men fortfarande att vi gör bra avvägningar och har ett bra försvarsspel utan att göra avkall på vår offensiv som jag tycker är väldigt bra.

Läs mer om skadeläget i länkad artikel, noterbart i övrigt dock att både Johan Erkgärds och Oskar Back, som båda saknades mot Grästorp, är tillbaks i spel. Även Anton Zell har gått på full träning igen, men det är oklart om han kan spela.

Det blir ett derby med lite speciella förutsättningar. SIK har varit klart för allettan en tid, medan Mariestad står utan chans att nå en plats bland de fyra. Just på isen tros det inte märkas av så mycket, men på läktarhåll befarar tränare Ljunggren att det kan bli lite manfall.

– Det kan vara en nackdel för det publika intresset. Men för oss känns det som en viktig match för att gå ut och hitta en bra känsla. Vi vill vinna derbyt.

Tränar hårdare

SIK har ökat intensiteten på sina träningar för att komma så väl förberett till den stundande allettan som det är möjligt. Laget förlorade överraskande borta mot Grästorp i en match där SIK inte riktigt fick spelet att stämma under de två första perioderna, men satte en enorm press på tabelljumbon under den tredje, utan att få utdelning vid mer än ett tillfälle.

Defensivt sett har det dock, trots problemen på backsidan, sett stabilt ut och här hoppas Ljunggren att laget fortsätter agera på det viset även mot Mariestad.

– Jag vill se ett fortsatt stabilt försvarsspel och att vi har bra driv i det vi gör, och att vi har en hög energinivå, det känns som att det ska komma ganska naturligt i ett derby. Men fortfarande att vi gör bra avvägningar och har ett bra försvarsspel utan att göra avkall på vår offensiv som jag tycker är väldigt bra.

Läs mer om skadeläget i länkad artikel, noterbart i övrigt dock att både Johan Erkgärds och Oskar Back, som båda saknades mot Grästorp, är tillbaks i spel. Även Anton Zell har gått på full träning igen, men det är oklart om han kan spela.

Laget

Skövde IK: Målvakter:Marcus Melin, Pierre Svensson. Backar: Albin Lindgren, Albin Andersson, Anton Lindgren, Henrik Tång, Anton Lundh. Forwards:Adam Rundqvist, Robin Klasson, Mikael Persson-Riis, Jesper Hultman, Alfred Sjöman, Max Örnskog, Oskar Back, Anton Tano, Victor Wänghult, Anton Gustavsson, Emil Alengård, Johan Erkgärds.

Formen

Skövde: Grästorp (b) 1–2, Arboga (h) 8–2, Surahammar (h) 7–2.

Mariestad: Tranås (h) 1–2, Kumla (h) 3–2, Borlänge (b) 2–5.

Kommentar: Medan Skövde IK överraskande föll borta mot Grästorp senast har Mariestad varit lite upp och ner resultatmässigt på sistone.

Övriga matcher

10/12: Tranås AIF–IFK Arboga, Kumla HC–Grästorps IK, Västerviks IK–Surahammars IF, Lindlövens IF–Vimmerby HC, Borlänge HF–Forshaga IF.