10 dec 2014 22:24

23 jan 2015 15:17

Skövde KIK värvar Durguti

FOTBOLL

Skövde KIK har gjort klart med mittfältaren Marigona Durguti från Falköpings KIK.
Ett tillskott som SKIK:s ordförande Anders Plantin värderar högt.
– Hon kommer stärka truppen och tillföra en dimension, säger Plantin.

Durguti höll upp från fotbollen i våras, men har kommit i gång igen under hösten och var med i det Falköpings KIK som åkte ur division 1. Nu får hon ändå chansen till spel i ettan, men då i Skövde KIK:s svartvita färger. Durguti är född 1995 och är en mittfältare med en hel del tekniska kvaliteter. Hon bor i Vårgårda och kommer att pendla till träningar och matcher i Skövde.

– Det är kul att vi kan få tjejerna att åka så långt för att spela med oss, tycker Plantin.

Målvaktsvärvningar

Skövde KIK har dessutom stärkt upp målvaktssidan med två stycken värvningar. Sedan tidigare har man Sara Fröjd och hon får nu sällskap av Sara Alexandersson från Jula och Hanna Levander från Skultorp.

En annan spelare som Anders Plantin hoppas på är Ida Larsson som flyttat till Skövde från Gotland för att plugga på högskolan. Hon är med Skövde KIK och spelar futsal. Larsson har meriter från spel i division 1 med Norrköping, men om det även blir fotboll med SKIK återstår att se.

– Vi får se vart det landar. Hon har inte lovat något inför fotbollssäsongen utan spelar bara futsal än så länge, säger Plantin.

Emma Sandsjö är aktuell för Lidköpings FK och det är fortfarande oklart om Skövde KIK får behålla henne. Oavsett vilket är Plantin belåten med truppens utseende inför 2015.

– Jag tycker att det ser minst lika bra ut som inför förra säsongen.

Jagar pengar

Samtidigt håller Skövde KIK på att färdigställa sin nya klubbstuga nere på Lillegårdens IP. Förutom altan är den klar utvändigt, men fortfarande återstår en del jobb invändigt. Klubben jobbar för att få ihop ekonomin.

– Vi jagar pengar för att färdigställa, men räknar med att ha det klart till i april, rapporterar Plantin.

Durguti höll upp från fotbollen i våras, men har kommit i gång igen under hösten och var med i det Falköpings KIK som åkte ur division 1. Nu får hon ändå chansen till spel i ettan, men då i Skövde KIK:s svartvita färger. Durguti är född 1995 och är en mittfältare med en hel del tekniska kvaliteter. Hon bor i Vårgårda och kommer att pendla till träningar och matcher i Skövde.

– Det är kul att vi kan få tjejerna att åka så långt för att spela med oss, tycker Plantin.

Målvaktsvärvningar

Skövde KIK har dessutom stärkt upp målvaktssidan med två stycken värvningar. Sedan tidigare har man Sara Fröjd och hon får nu sällskap av Sara Alexandersson från Jula och Hanna Levander från Skultorp.

En annan spelare som Anders Plantin hoppas på är Ida Larsson som flyttat till Skövde från Gotland för att plugga på högskolan. Hon är med Skövde KIK och spelar futsal. Larsson har meriter från spel i division 1 med Norrköping, men om det även blir fotboll med SKIK återstår att se.

– Vi får se vart det landar. Hon har inte lovat något inför fotbollssäsongen utan spelar bara futsal än så länge, säger Plantin.

Emma Sandsjö är aktuell för Lidköpings FK och det är fortfarande oklart om Skövde KIK får behålla henne. Oavsett vilket är Plantin belåten med truppens utseende inför 2015.

– Jag tycker att det ser minst lika bra ut som inför förra säsongen.

Jagar pengar

Samtidigt håller Skövde KIK på att färdigställa sin nya klubbstuga nere på Lillegårdens IP. Förutom altan är den klar utvändigt, men fortfarande återstår en del jobb invändigt. Klubben jobbar för att få ihop ekonomin.

– Vi jagar pengar för att färdigställa, men räknar med att ha det klart till i april, rapporterar Plantin.