11 dec 2014 19:00

23 jan 2015 15:55

"En härlig utmaning"

ISHOCKEY: Tibro IK spelar i alltvåan efter nyår

Tibro IK har redan säkrat nytt kontrakt i division 2 och kan blicka fram mot spel i alltvåan efter nyår.
– Vi hade tidigt klart med truppen, har kunnat träna på kontinuerligt, haft en stor bredd i laget där alla har bidragit på sitt sätt, förklarar TIK-tränaren Daniel Henrysson framgången.

När Kungälvs IK förlorade borta mot Trollhättans HC på onsdagskvällen stod det därmed klart att Tibro IK kvalificerade sig till alltvåan.

– Ett glädjande resultat för vår del och det känns bra att få lite hjälp. Skönt att slippa måstematcher nu på slutet men vi vill avsluta snyggt och behålla vår andra plats. Det skulle kännas bra inför fortsättningen, säger TIK-tränaren Daniel Henrysson.

– Vi hade en förhoppning om att vara med på den övre halvan och kriga om platserna i alltvåan. Vårt spel har fallit väl ut och det har blivit bättre och bättre. Jag tycker vi är förtjänta av att ligga där vi ligger. Det bästa för föreningen är att vi redan nu är klara för division 2 nästa säsong, fortsätter han.

Tibro IK är nöjda – men absolut inte mätta. Nu ser de alltvåan som en ny utmaning.

– Det ska bli en härlig utmaning för oss och alltvåan blir en ny bekantskap. Vi gick vidare till playoff förra säsongen och målet är att gå ännu längre den här gången. Det är hög kvalitet på motståndet men vi ska bjuda upp till kamp.

Nytt serieupplägg

Förra säsongen spelade Tibro i en grundserie med nio lag med fyra möten mot varje lag där TIK slutade trea. Sedan åkte laget ut med 2–1 i matcher mot Lunds Giants HC i ett tidigt playoffsteg.

Den här säsongen är serieupplägget annorlunda. Efter dubbelrondig grundserie spelar de fyra främsta i alltvåan där alla lag sedan får spela playoff. De övriga åtta lagen i grundserien hamnar i en fortsättningsserie där de tre främsta därefter får spela playoff.

– Vi har inte lagt så stor vikt på om vi hamnar i alltvåan eller fortsättningsserien utan vi siktar på att återupprepa förra säsongens bedrift att gå till playoff och gärna ta oss något steg längre. Men visst ska det bli kul att spela i alltvåan och möta riktigt vasst motstånd.

Drar i gång efter nyår

Hanhals och Bäcken gör Tibro sällskap till alltvåan samt ett lag till som just nu är seriefyran Borås men de är inte helt klara. Där väntar även lag från den andra södra hockeytvåan i form av Tyringe, Alvesta, Lund och i nuläget tabellfyran Boro/Vetlanda som dock ännu inte är helt klara.

Alltvåans första omgång börjar den 7 januari.

När Kungälvs IK förlorade borta mot Trollhättans HC på onsdagskvällen stod det därmed klart att Tibro IK kvalificerade sig till alltvåan.

– Ett glädjande resultat för vår del och det känns bra att få lite hjälp. Skönt att slippa måstematcher nu på slutet men vi vill avsluta snyggt och behålla vår andra plats. Det skulle kännas bra inför fortsättningen, säger TIK-tränaren Daniel Henrysson.

– Vi hade en förhoppning om att vara med på den övre halvan och kriga om platserna i alltvåan. Vårt spel har fallit väl ut och det har blivit bättre och bättre. Jag tycker vi är förtjänta av att ligga där vi ligger. Det bästa för föreningen är att vi redan nu är klara för division 2 nästa säsong, fortsätter han.

Tibro IK är nöjda – men absolut inte mätta. Nu ser de alltvåan som en ny utmaning.

– Det ska bli en härlig utmaning för oss och alltvåan blir en ny bekantskap. Vi gick vidare till playoff förra säsongen och målet är att gå ännu längre den här gången. Det är hög kvalitet på motståndet men vi ska bjuda upp till kamp.

Nytt serieupplägg

Förra säsongen spelade Tibro i en grundserie med nio lag med fyra möten mot varje lag där TIK slutade trea. Sedan åkte laget ut med 2–1 i matcher mot Lunds Giants HC i ett tidigt playoffsteg.

Den här säsongen är serieupplägget annorlunda. Efter dubbelrondig grundserie spelar de fyra främsta i alltvåan där alla lag sedan får spela playoff. De övriga åtta lagen i grundserien hamnar i en fortsättningsserie där de tre främsta därefter får spela playoff.

– Vi har inte lagt så stor vikt på om vi hamnar i alltvåan eller fortsättningsserien utan vi siktar på att återupprepa förra säsongens bedrift att gå till playoff och gärna ta oss något steg längre. Men visst ska det bli kul att spela i alltvåan och möta riktigt vasst motstånd.

Drar i gång efter nyår

Hanhals och Bäcken gör Tibro sällskap till alltvåan samt ett lag till som just nu är seriefyran Borås men de är inte helt klara. Där väntar även lag från den andra södra hockeytvåan i form av Tyringe, Alvesta, Lund och i nuläget tabellfyran Boro/Vetlanda som dock ännu inte är helt klara.

Alltvåans första omgång börjar den 7 januari.