13 dec 2014 18:25

23 jan 2015 15:55

Sent självmål gav vinst

Avgjorde med elva sekunder från slutet

Det blev dramatiskt värre när IFK Skövde tog sin femte seger i futsalligan.
Avgörande 7–6 kom via ett självmål när endast elva sekunder återstod.
– Jag är nöjd, både med den här matchen och våra resultat hittills, säger Bülent Demirbag.

Lagets anfallstopp var ett ständigt orosmoment för gästande KFUM Linköping med sin styrka och stabila bollbehandling. När matchuret tickade upp mot de 20 minuterna i andra halvlek vände han upp vid straffområdeskanten, sökte Hanna Abraham som var fri vid bortre stolpen, men då rakade gästernas Azad Eliassy olyckligt in bollen.

7–6 och matchen var avgjord.

Men det blev en seger som IFK fick slita för.

– Det blev lite spänt och nervöst. Vi ledde med 5–2, och futsal är väldigt snabbt och det gäller att hålla fokus. Det får vi ta med oss till nästa match, att vi ska vara mer fokuserade bakåt och inte stressa så mycket framåt, säger Demirbag.

IFK skaffade sig tidigt en tvåmålsledning genom fullträffar av Sargon Abraham, hans 20:e, och Bülent Demirbag. Men laget släppte sakta initiativet vilket gjorde att Linköping, som spelade 4–4 mot Norrköping på fredagen, kunde jobba sig in i matchen, som avgjordes inför 182 åskådare i Arena Skövdes C-hall.

Hemmalaget hade ändå kommandot och rätt god koll på händelserna under den första akten där ett inte alls oävet Linköping reducerade till 5–3 drygt en minut från pausvilan och hade kontakt inför andra.

– Vi började stabilt och spelade bra försvarsspel, säger Demirbag som på grund av studier bara spelar under vinterhalvåret.

– Sen i mitten av första halvlek började vi slarva lite och när vi försökte ställa om så fick vi omställningar tillbaka och det var så vi släppte in de två första målen.

Ledde med tre mål

Andra halvlek var bara 1,5 minut gammal när Arian Domi utökade till 6–3, repliken kom visserligen ganska snabbt från gästernas sida, men det var en mer chansfattig halvlek och IFK såg ut att kunna bärga en ny trepoängare på ett komfortabelt sätt.

Men med mål i tolfte och 15:e minuten var Linköping ikapp och avslutningen blev dramatisk med chanser åt båda håll där alltså IFK avgjorde elva sekunder från slutet.

– Det är bra, vi har fem vinster och en oavgjord. Jag tror inte man kan få en bättre start. Vid den kryssmatchen hade vi 5–1 men tappade, säger Demirbag och påpekar än en gång vikten av att hålla fokus hela matchen.

Noterbart också i övrigt att Bilos Yonakhir saknades då han var bortrest. Enligt uppgift ska övergången till Halmia inte sätta stopp för hans medverkan i IFK Skövde under futsalsäsongen, men huruvida han själv vill fortsätta eller satsa fullt ut på fotbollen är oklart.

Lagets anfallstopp var ett ständigt orosmoment för gästande KFUM Linköping med sin styrka och stabila bollbehandling. När matchuret tickade upp mot de 20 minuterna i andra halvlek vände han upp vid straffområdeskanten, sökte Hanna Abraham som var fri vid bortre stolpen, men då rakade gästernas Azad Eliassy olyckligt in bollen.

7–6 och matchen var avgjord.

Men det blev en seger som IFK fick slita för.

– Det blev lite spänt och nervöst. Vi ledde med 5–2, och futsal är väldigt snabbt och det gäller att hålla fokus. Det får vi ta med oss till nästa match, att vi ska vara mer fokuserade bakåt och inte stressa så mycket framåt, säger Demirbag.

IFK skaffade sig tidigt en tvåmålsledning genom fullträffar av Sargon Abraham, hans 20:e, och Bülent Demirbag. Men laget släppte sakta initiativet vilket gjorde att Linköping, som spelade 4–4 mot Norrköping på fredagen, kunde jobba sig in i matchen, som avgjordes inför 182 åskådare i Arena Skövdes C-hall.

Hemmalaget hade ändå kommandot och rätt god koll på händelserna under den första akten där ett inte alls oävet Linköping reducerade till 5–3 drygt en minut från pausvilan och hade kontakt inför andra.

– Vi började stabilt och spelade bra försvarsspel, säger Demirbag som på grund av studier bara spelar under vinterhalvåret.

– Sen i mitten av första halvlek började vi slarva lite och när vi försökte ställa om så fick vi omställningar tillbaka och det var så vi släppte in de två första målen.

Ledde med tre mål

Andra halvlek var bara 1,5 minut gammal när Arian Domi utökade till 6–3, repliken kom visserligen ganska snabbt från gästernas sida, men det var en mer chansfattig halvlek och IFK såg ut att kunna bärga en ny trepoängare på ett komfortabelt sätt.

Men med mål i tolfte och 15:e minuten var Linköping ikapp och avslutningen blev dramatisk med chanser åt båda håll där alltså IFK avgjorde elva sekunder från slutet.

– Det är bra, vi har fem vinster och en oavgjord. Jag tror inte man kan få en bättre start. Vid den kryssmatchen hade vi 5–1 men tappade, säger Demirbag och påpekar än en gång vikten av att hålla fokus hela matchen.

Noterbart också i övrigt att Bilos Yonakhir saknades då han var bortrest. Enligt uppgift ska övergången till Halmia inte sätta stopp för hans medverkan i IFK Skövde under futsalsäsongen, men huruvida han själv vill fortsätta eller satsa fullt ut på fotbollen är oklart.

Matchen i siffror

Svenska Futsalligan, norr

IFK SKÖVDE–KFUM LINKÖPING 7–6 (5–3)

Mål: 1–0 (2) Sargon Abraham, 2–0 (3) Bülent Demirbag, 2–1 (9) Kerar Al-Hamed, 3–1 (10) Pablo Alonso-Villaverde Gonzales, 4–1 (10) Hanna Abraham, 4–2 (11) Mariwan Suleimani, 5–2 (16) Elmar Abraham, 5–3 (19) Mariwan Suleimani, 6–3 (22) Arian Domi, 6–4 (24) Azad Eliassy, 6–5 (32) Kerar Al-Hamed, 6–6 (35) Mariwan Suleimani 7–6 (40) Självmål.

Varningar, IFK: Ninos Ebrahim, Arian Domi, Sargon Abraham. KFUM: Saikou Mannah.

Domare: Bojan Cesto, Robin Wilde och Fredrick Oppong.

Publik: 182.