14 dec 2014 13:55

23 jan 2015 15:17

Tung VC-helg för Hellner

Långt efter i det klassiska loppet i lördags. Utslagen i sprintkvalet på söndagen.
Marcus Hellner hade ingen vidare världscuphelg i schweiziska Davos.

Hela säsongsinledningen har varit, resultatmässigt, knackig för Lerdala-Hellner. Efter att ha stått över förra helgens tävlingar i Lillehammer på grund av sjukdom var han åter med på världsscenen i Davos, men där var han långt efter toppen, i båda loppen.

I lördagens klassiska lopp över 15 kilometer stod det snabbt klart att han inte hade något med topplaceringarna att göra och slutade sedan på en 29:e plats med lite mer än 1,5 minut upp till segrande norrmannen Martin Johnsrud Sundby.

På söndagens fristilssprint, en disciplin där Hellner vann VM-guld på 2011 och nådde OS-final på förra säsongen, åkte han ut redan i kvalet. Hellner blev 48:a och hade drygt 1,3 sekunder upp till tysken Josef Wenzl på 30:e plats.

Nästa helg tävlas det återigen i Davos. Än en gång med fristilssprint på söndagen, medan Hellners favoritdistans 15 kilometer i fristil avgörs på lördagen. En distans 29-åringen hoppas ta ett efterlängtat VM-guld på vid världsmästerskapet i Falun senare i vinter.

Hela säsongsinledningen har varit, resultatmässigt, knackig för Lerdala-Hellner. Efter att ha stått över förra helgens tävlingar i Lillehammer på grund av sjukdom var han åter med på världsscenen i Davos, men där var han långt efter toppen, i båda loppen.

I lördagens klassiska lopp över 15 kilometer stod det snabbt klart att han inte hade något med topplaceringarna att göra och slutade sedan på en 29:e plats med lite mer än 1,5 minut upp till segrande norrmannen Martin Johnsrud Sundby.

På söndagens fristilssprint, en disciplin där Hellner vann VM-guld på 2011 och nådde OS-final på förra säsongen, åkte han ut redan i kvalet. Hellner blev 48:a och hade drygt 1,3 sekunder upp till tysken Josef Wenzl på 30:e plats.

Nästa helg tävlas det återigen i Davos. Än en gång med fristilssprint på söndagen, medan Hellners favoritdistans 15 kilometer i fristil avgörs på lördagen. En distans 29-åringen hoppas ta ett efterlängtat VM-guld på vid världsmästerskapet i Falun senare i vinter.