15 dec 2014 15:57

23 jan 2015 15:55

Väntad svensk VM-trupp

HANDBOLL

Måndag eftermiddag presenterade förbundskaptenerna Staffan Olsson och Ola Lindgren truppen till VM i Qatar och den bjöd inte på några överraskningar.

Tre före detta Skövdespelare finns med i truppen. Kiels Johan Sjöstrand är uttagen som målvakt tillsammans med Mattias Andersson medan Szegeds Jonas Källman tar en plats på vänstersex. Dessutom är Andreas Nilsson, numera i ungerska Veszprem, en av fyra mittsexor.

VM inleds för svensk del den 16 januari med match mot Island.

Sveriges VM-trupp:

Målvakter: Mattias Andersson, Flensburg-Handewitt, Johan Sjöstrand, Kiel. Vänstersexor: Jonas Källman, Szeged, Fredrik Petersen, Berlin. Högersexor: Niclas Ekberg, Kiel, Anton Halén, Göppingen. Mittsexor: Andreas Nilsson, Veszprem, Jesper Nielsen, Füchse Berlin, Tobias Karlsson, Flensburg-Handewitt, Niclas Barud, Ålborg. Vänsternior: Viktor Östlund, Guif, Markus Olsson, Kristianstad. Mittnior: Lukas Karlsson, Köpenhamn, Patrik Fahlgren, Melsungen. Högernior: Kim Andersson, Köpenhamn, Johan Jakobsson, Flensburg-Handewitt.

Tre före detta Skövdespelare finns med i truppen. Kiels Johan Sjöstrand är uttagen som målvakt tillsammans med Mattias Andersson medan Szegeds Jonas Källman tar en plats på vänstersex. Dessutom är Andreas Nilsson, numera i ungerska Veszprem, en av fyra mittsexor.

VM inleds för svensk del den 16 januari med match mot Island.

Sveriges VM-trupp:

Målvakter: Mattias Andersson, Flensburg-Handewitt, Johan Sjöstrand, Kiel. Vänstersexor: Jonas Källman, Szeged, Fredrik Petersen, Berlin. Högersexor: Niclas Ekberg, Kiel, Anton Halén, Göppingen. Mittsexor: Andreas Nilsson, Veszprem, Jesper Nielsen, Füchse Berlin, Tobias Karlsson, Flensburg-Handewitt, Niclas Barud, Ålborg. Vänsternior: Viktor Östlund, Guif, Markus Olsson, Kristianstad. Mittnior: Lukas Karlsson, Köpenhamn, Patrik Fahlgren, Melsungen. Högernior: Kim Andersson, Köpenhamn, Johan Jakobsson, Flensburg-Handewitt.