16 dec 2014 13:02

23 jan 2015 15:55

Nyförvärv och förluster i Skövde AIK

Skövde AIK förstärker truppen med mittbacken Oskar Callerud från Götene, men samtidigt blir listan med spelare som lämnar allt längre. Senast i raden är Anton Vilstrup som ska studera i Göteborg.

Vilstrup har bestämt sig för att satsa på studier, vilket för hans del innebär en flytt till Göteborg och därmed blir det inget spel i SAIK för den vänsterfotade yttern.

– Jättesynd att vi tappar honom. Det är en bra kille och fotbollsspelare, kommenterar SAIK:s sportchef Per Åstemo.

Vilstrup är den senaste i raden att sluta i SAIK. Sedan tidigare finns David Lager, David Lidholm, Jesper Johansson, Linus Johansson, Martin Gerhardsson, Uthen Chaisamrong, Jimmie Engqvist, Vandinho, Edin Hamidovic och Bilos Yonakhir på den listan.

– Helt klart många duktiga fotbollsspelare som har försvunnit, säger Åstemo.

Desto roligare nyheter då för SAIK att man knutit till sig mittbacken Oskar Callerud från Götene. 24-åringen har varit en nyckelspelare i Götenes backlinje de senaste säsongerna, men har nu valt att röra på sig. Han ska jobba i Vårgårda och bosätter sig i Skövde, vilket ger bättre möjligheter att pendla.

– Ett jättebra nyförvärv och vi är glada för att Oskar har valt oss, säger Åstemo.

På den positionen diskuterar man även med Andreas Uusitalo om en fortsättning. Florian Brahimi, bröderna Arbitrim och Armend Suljev samt Hanna Abraham är fyra andra spelare som SAIK hoppas ska fortsätta i den rödvita tröjan. Åstemo tror på det pågående lagbygget.

– Vi ska försöka få ihop en slagkraftig trupp som ska kunna slåss i toppen av tvåan, avslutar Åstemo.

Vilstrup har bestämt sig för att satsa på studier, vilket för hans del innebär en flytt till Göteborg och därmed blir det inget spel i SAIK för den vänsterfotade yttern.

– Jättesynd att vi tappar honom. Det är en bra kille och fotbollsspelare, kommenterar SAIK:s sportchef Per Åstemo.

Vilstrup är den senaste i raden att sluta i SAIK. Sedan tidigare finns David Lager, David Lidholm, Jesper Johansson, Linus Johansson, Martin Gerhardsson, Uthen Chaisamrong, Jimmie Engqvist, Vandinho, Edin Hamidovic och Bilos Yonakhir på den listan.

– Helt klart många duktiga fotbollsspelare som har försvunnit, säger Åstemo.

Desto roligare nyheter då för SAIK att man knutit till sig mittbacken Oskar Callerud från Götene. 24-åringen har varit en nyckelspelare i Götenes backlinje de senaste säsongerna, men har nu valt att röra på sig. Han ska jobba i Vårgårda och bosätter sig i Skövde, vilket ger bättre möjligheter att pendla.

– Ett jättebra nyförvärv och vi är glada för att Oskar har valt oss, säger Åstemo.

På den positionen diskuterar man även med Andreas Uusitalo om en fortsättning. Florian Brahimi, bröderna Arbitrim och Armend Suljev samt Hanna Abraham är fyra andra spelare som SAIK hoppas ska fortsätta i den rödvita tröjan. Åstemo tror på det pågående lagbygget.

– Vi ska försöka få ihop en slagkraftig trupp som ska kunna slåss i toppen av tvåan, avslutar Åstemo.