16 dec 2014 17:30

23 jan 2015 15:17

Skövde HF testar formen mot Heid

HANDBOLL: Två träningsmatcher innan jul

Återstarten av elitserien närmar sig och Skövde HF ska vässa formen med två träningsmatcher.
– Viktigt att skaka i gång laget igen och få fokus mot tävling, säger Skövdes tränare Magnus Frisk.

EM i Kroatien/Ungern pågår visserligen, men till helgen spelas finalen och sedan dröjer det inte längre än till annandag jul innan det är dags för Skövde HF att spela elitseriematch igen. Då lirar Skövde HF mot Västeråsirsta och för att komma i form igen efter matchuppehållet har man planerat in två träningsmatcher. På lördag kommer Önnered på besök, men redan i kväll spelar SHF hemma mot Heid.

– Jag har inga direkta förväntningar utan det handlar mer om att få lite matcher. Resultatet är underordnat, fortsätter Frisk.

Onsdagens motståndare Heid är jumbo i elitserien med bara en poäng på sina nio första matcher. När Skövde HF mötte dem borta blev det seger med 24–21.

Skövde HF:s senaste elitseriematch daterar sig till den 22 november då Skövde HF förlorade hemma mot Team Eslöv (27–30). Direkt efter den matchen hade man ett kollektivt uppehåll med individuell träning och sedan har laget tränat gemensamt sedan den 4 december.

Islas Helgesson tillbaka

Mot Heid saknas Anna-Maria Johansson som spelar EM samt Cecilia Grubbström som fokuserar på studier. Dessutom är Linnea Martinsson, Lisa Emanuelsson och Malin Håkansson skadade. Däremot är Therese Islas Helgesson tillbaka igen.

– Hon har tränat mer intensivt den senaste tiden. Vi får se om hon spelar något i de här två matcherna, men det kan nog bli en stund, funderar Frisk.

Skövde HF: Viktoria Börjesson, Linda Yngve, Sara Johansson, Julia Ehn, Stina Karlsson, Maja Eriksson, Ewelina Danielsson, Therese Islas Helgesson, Caroline Friberg, Sara Johansson, Michaela Ek, Mikaela Johansson, Emma Arlestad, Hannele Nilsson, Malin Larsson, Rebecca Otter, Sofia Berggren.

EM i Kroatien/Ungern pågår visserligen, men till helgen spelas finalen och sedan dröjer det inte längre än till annandag jul innan det är dags för Skövde HF att spela elitseriematch igen. Då lirar Skövde HF mot Västeråsirsta och för att komma i form igen efter matchuppehållet har man planerat in två träningsmatcher. På lördag kommer Önnered på besök, men redan i kväll spelar SHF hemma mot Heid.

– Jag har inga direkta förväntningar utan det handlar mer om att få lite matcher. Resultatet är underordnat, fortsätter Frisk.

Onsdagens motståndare Heid är jumbo i elitserien med bara en poäng på sina nio första matcher. När Skövde HF mötte dem borta blev det seger med 24–21.

Skövde HF:s senaste elitseriematch daterar sig till den 22 november då Skövde HF förlorade hemma mot Team Eslöv (27–30). Direkt efter den matchen hade man ett kollektivt uppehåll med individuell träning och sedan har laget tränat gemensamt sedan den 4 december.

Islas Helgesson tillbaka

Mot Heid saknas Anna-Maria Johansson som spelar EM samt Cecilia Grubbström som fokuserar på studier. Dessutom är Linnea Martinsson, Lisa Emanuelsson och Malin Håkansson skadade. Däremot är Therese Islas Helgesson tillbaka igen.

– Hon har tränat mer intensivt den senaste tiden. Vi får se om hon spelar något i de här två matcherna, men det kan nog bli en stund, funderar Frisk.

Skövde HF: Viktoria Börjesson, Linda Yngve, Sara Johansson, Julia Ehn, Stina Karlsson, Maja Eriksson, Ewelina Danielsson, Therese Islas Helgesson, Caroline Friberg, Sara Johansson, Michaela Ek, Mikaela Johansson, Emma Arlestad, Hannele Nilsson, Malin Larsson, Rebecca Otter, Sofia Berggren.