16 dec 2014 22:08

23 jan 2015 15:55

Sverige vann planenligt mot Slovakien

Sverige gjorde 31–22 mot Slovakien och nu väntar en avgörande match på onsdagseftermiddagen mot Montenegro med en EM-semifinalplats i potten.

Sveriges läge att nå semifinal är gynnsamt. Särskilt som Frankrike bara klarade 24–24 mot Tyskland i tisdagens sista match. Det betyder att Sverige leder gruppen med sina sju poäng. Montenegro är tvåa på sex, sedan har Holland och Frankrike fem. Sverige är garanterat vidare vid minst oavgjort.

Även vid en förlust kan det gå vägen då Sverige vann det inbördes mötet mot Frankrike kan de inte passera. Holland kan göra det eftersom mötet med Sverige slutade oavgjort blir det målskillnad som avgör om de vinner mot Frankrike samtidigt som Sverige förlorar mot Montenegro. Sverige har tio mål bättre målskillnad.

Gillar när det smäller

Nu lär det bli fullt upp mot Montenegro som är titelförsvarare i EM och även vann OS-silver 2012. Laget bedöms inte lika starkt nu, men här finns det tillräckligt med vassa spelare för att kunna gå hela vägen även 2014. Försvarsmässigt är de starkt och här gäller det för Sverige att stå pall.

– Det kommer att bli tufft, men vi gillar när det smäller och jag tycker faktiskt att det är en fördel för oss att möta stora spelare, säger den svenska försvarsgeneralen Sabina Jacobsen i TV 4 efter mötet mot Slovakien.

Enkel match

Matchen mot Slovakien blev enkel. Det kändes som om tjejerna gjorde vad de skulle, men inte så mycket mer. I det läget är det starkt att vinna en EM-match med nio bollars marginal. Även om Sverige spelade EM-final 2010 så är de knappast pålitligt i den absoluta toppen. Exempelvis lyckades inte Sverige kvalificera sig för VM så sent som förra året.

Det skall man ha med i bilden när de svenska insatserna i den pågående turneringen bedöms.

Skövde HF-spelaren Anna-Maria Johansson fick spela den första halvleken mot Slovakien. Hon fortsätter att ta vara på den speltid som hon får och har i landslaget blivit en perfekt rollspelare som går in löser sina uppgifter enligt direktiven.

Hennes berömda stegisättning fungerar hela tiden. ”Majsan” gjorde 1–0 direkt på sitt patenterade sätt, sedan fixade hon en straff och gjorde ett mål. Totalt sett har hon gjort sju mål på åtta skott i turneringen.

Sveriges läge att nå semifinal är gynnsamt. Särskilt som Frankrike bara klarade 24–24 mot Tyskland i tisdagens sista match. Det betyder att Sverige leder gruppen med sina sju poäng. Montenegro är tvåa på sex, sedan har Holland och Frankrike fem. Sverige är garanterat vidare vid minst oavgjort.

Även vid en förlust kan det gå vägen då Sverige vann det inbördes mötet mot Frankrike kan de inte passera. Holland kan göra det eftersom mötet med Sverige slutade oavgjort blir det målskillnad som avgör om de vinner mot Frankrike samtidigt som Sverige förlorar mot Montenegro. Sverige har tio mål bättre målskillnad.

Gillar när det smäller

Nu lär det bli fullt upp mot Montenegro som är titelförsvarare i EM och även vann OS-silver 2012. Laget bedöms inte lika starkt nu, men här finns det tillräckligt med vassa spelare för att kunna gå hela vägen även 2014. Försvarsmässigt är de starkt och här gäller det för Sverige att stå pall.

– Det kommer att bli tufft, men vi gillar när det smäller och jag tycker faktiskt att det är en fördel för oss att möta stora spelare, säger den svenska försvarsgeneralen Sabina Jacobsen i TV 4 efter mötet mot Slovakien.

Enkel match

Matchen mot Slovakien blev enkel. Det kändes som om tjejerna gjorde vad de skulle, men inte så mycket mer. I det läget är det starkt att vinna en EM-match med nio bollars marginal. Även om Sverige spelade EM-final 2010 så är de knappast pålitligt i den absoluta toppen. Exempelvis lyckades inte Sverige kvalificera sig för VM så sent som förra året.

Det skall man ha med i bilden när de svenska insatserna i den pågående turneringen bedöms.

Skövde HF-spelaren Anna-Maria Johansson fick spela den första halvleken mot Slovakien. Hon fortsätter att ta vara på den speltid som hon får och har i landslaget blivit en perfekt rollspelare som går in löser sina uppgifter enligt direktiven.

Hennes berömda stegisättning fungerar hela tiden. ”Majsan” gjorde 1–0 direkt på sitt patenterade sätt, sedan fixade hon en straff och gjorde ett mål. Totalt sett har hon gjort sju mål på åtta skott i turneringen.