17 dec 2014 22:01

23 jan 2015 15:17

Slog seriesegraren – blir tvåa

Efter två raka 3–0-förluster avslutade Tibro IK seriespelet på bästa möjliga sätt.
Vinsten mot seriesegrande Hanhals gör att laget slutar tvåa.
– Det är jag faktiskt väldigt stolt över, säger tränaren Daniel Henryson.

Målsättningen var från början att bli som sämst femma. När grundseriens 22 omgångar nu kan summeras slutar Tibro på andra plats efter att ha haft initiativet i matchen och spelat hem en ny seger mot Hanhals i serieepilogen.

– Det blev onödigt jämnt när de fick 2–1, vi var lite ineffektiva, säger Henryson.

TIK har varit klart för alltvåan ett tag och får nu ladda om inför den serien som börjar den 7 januari. Då hoppas Tibrotränaren att laget ska ha slickat såren och komma väl förberett till säsongens nästa fas.

– Jag tycker att vi kan framhäva hela lagets prestation som vi har gjort under grundserien. Vi har tagit poäng i 17 av 22 matcher, hållit nollan i fem och inte släppt in så mycket mål. Vi har gjort mycket väldigt bra, det är det vi ska plocka med oss inför juluppehållet och förstärka i alltvåan.

– Nu får det här sjunka in lite så tar vi lite långledigt över jul och hämtar ny energi så gör vi ett nytt avstamp efter nyår.

Mål, Tibro: Fredrik Söder, Rasmus Einesson.

Målsättningen var från början att bli som sämst femma. När grundseriens 22 omgångar nu kan summeras slutar Tibro på andra plats efter att ha haft initiativet i matchen och spelat hem en ny seger mot Hanhals i serieepilogen.

– Det blev onödigt jämnt när de fick 2–1, vi var lite ineffektiva, säger Henryson.

TIK har varit klart för alltvåan ett tag och får nu ladda om inför den serien som börjar den 7 januari. Då hoppas Tibrotränaren att laget ska ha slickat såren och komma väl förberett till säsongens nästa fas.

– Jag tycker att vi kan framhäva hela lagets prestation som vi har gjort under grundserien. Vi har tagit poäng i 17 av 22 matcher, hållit nollan i fem och inte släppt in så mycket mål. Vi har gjort mycket väldigt bra, det är det vi ska plocka med oss inför juluppehållet och förstärka i alltvåan.

– Nu får det här sjunka in lite så tar vi lite långledigt över jul och hämtar ny energi så gör vi ett nytt avstamp efter nyår.

Mål, Tibro: Fredrik Söder, Rasmus Einesson.