19 dec 2014 22:25

23 jan 2015 15:17

Fredagens basket

Division 2 westra, damer:

S:T HELENA BASKET–RIG MARK

43–62 (30–35)

S:t Helena Basket hade behövt en seger hemma mot RIG Mark men föll klart.

– Det finns två orsaker till den här förlusten. För det första att vårt anfallsspel inte stämde när vi missade avsluten och för det andra att vi inte var tillräckligt heta i returtagningen under den egna korgen, säger Skövdetränaren Thomas Hellkvist.

– Det hade ett dåligt skytte men det spelade ingen roll när de tog alla returerna. Så var det tyvärr i hela matchen och det blev väldigt tröttsamt för oss. Vi var i kapp och förbi i den tredje perioden men sedan fick vi en dipp i slutet på tredje och i början på sista perioden. Där gick matchen för oss, fortsätter Hellkvist.

Plusbetyg till hemmalagets Teima Ghasem som gjorde det bra i försvarsspelet.

Efter förlusten mot RIG Mark är Skövdetjejerna nu piskat att vinna borta mot Lundby Basket på lördagen om de ska ha någon chans att lägga beslag på en av de tre främsta plasterna som berättigar spel i en förkvalserie till division 1 efter nyår.

Poäng: S:t Helena Basket: Lollo Ghasem 18, Saga Moberg 8, Gazlinda Fethau 6, Mikaela Shamoun 5, Ninette Cansby 4, Teima Ghasem 2.

Division 2 westra, damer:

S:T HELENA BASKET–RIG MARK

43–62 (30–35)

S:t Helena Basket hade behövt en seger hemma mot RIG Mark men föll klart.

– Det finns två orsaker till den här förlusten. För det första att vårt anfallsspel inte stämde när vi missade avsluten och för det andra att vi inte var tillräckligt heta i returtagningen under den egna korgen, säger Skövdetränaren Thomas Hellkvist.

– Det hade ett dåligt skytte men det spelade ingen roll när de tog alla returerna. Så var det tyvärr i hela matchen och det blev väldigt tröttsamt för oss. Vi var i kapp och förbi i den tredje perioden men sedan fick vi en dipp i slutet på tredje och i början på sista perioden. Där gick matchen för oss, fortsätter Hellkvist.

Plusbetyg till hemmalagets Teima Ghasem som gjorde det bra i försvarsspelet.

Efter förlusten mot RIG Mark är Skövdetjejerna nu piskat att vinna borta mot Lundby Basket på lördagen om de ska ha någon chans att lägga beslag på en av de tre främsta plasterna som berättigar spel i en förkvalserie till division 1 efter nyår.

Poäng: S:t Helena Basket: Lollo Ghasem 18, Saga Moberg 8, Gazlinda Fethau 6, Mikaela Shamoun 5, Ninette Cansby 4, Teima Ghasem 2.