19 dec 2014 22:24

23 jan 2015 15:17

G.H.Nemo en vinnare i andra starten

TRAV: Knapp seger för stjärnhästen

G.H.Nemo är tillbaka som en vinnare.
Hemmastjärnan vann i sin andra start efter lång frånvaro, om än med knapp marginal.

Stefan Pettersson och Maria Karlssons ögonsten hade en lämplig uppgift på pappret i sin andra start efter den långa skadefrånvaron, men fullt naturligt har inte toppformen satt sig ännu.

Efter att ha vunnit starten gentemot värsta konkurrenten Noble Knight fick ”Nemo” husera i måttlig fart fram till slutkurvan. Rycket kom in mot upploppet, men i sin ensamhet stumnade han till och fick sånär släppa störtdykande Pröjsarn förbi sig.

– Han är väldigt startsnabb och vi tog längden utan bekymmer. Jag ville köra undan och få längder mot Noble Knight som backade sig loss från ryggen, men när jag ryckte blev han själv och såg inte hästen som kom lång ut varpå han slog av på takten. Han har varit ifrån länge så det är inget konstig i sig att det inte var samma tryck i honom som när jag körde 1.11 med honom, men det känns verkligen att det är en klasshäst, sade körande Håkan K Persson.

Även tränare Stefan Pettersson var tillfreds med insatsen.

– Jag tyckte att han såg bra ut hela loppet och det var det viktigaste. Nu ska vi se att han tagit lopp väl så får vi se hur gör sen. Banorna är lite svåra såhär års så vi får se hur vi gör, sade Pettersson.

Överlägsen seger

Håkan K Persson vann även V5-lopp med broder Stefan Perssons Prince Orlando. När duon fick ett optimalt lopp på väntan i ett tunt stayerlopp blev segern överlägsen.

Montéloppet för yppersta eliten såg Rock Me som segrare, trots att han fick gå utvändigt om ledaren Organdi D’or hela vägen.

– Helt fantastiskt. Han har varit borta i en och en halv månad och bara gått ett rundbanejobb, men han bara dundrade iväg från start. Jag ryckte huvan innan slutkurvan och han svarade jättebra när den invändiga ryttare började driva sin häst. De verkar ha höjt prispengarna i hans klass och det finns fina lopp i januari så han får nog starta på nu, sade Ivehag.

Tidig ledning

Pär Hedberg fortsätter att presentera stallet i bästa skick. Bethel Hanover ordnade stallets sjunde seger på de senaste åtta starterna efter att tidigt släppts till tät.

– Hon var mycket finare förra gången då banan var som ett dansgolv, men idag fastnade hon lite på banan när det var något kletigt. Hon vann väldigt lätt ändå och är verkligen en kanonfin häst, sade körande Mikael J Andersson.

V5-utdelningen vid blott 239 kronor efter att Don Incantatore vunnit avslutningen i lag med Niclas Stenquist.

– Vi ska inte hissa honom till skyarna, men jag gillar hästen och tror att han kan gå rätt så längt, sade Stenquist om den av Ulf Stenströmer-tränade hästen.

Stefan Pettersson och Maria Karlssons ögonsten hade en lämplig uppgift på pappret i sin andra start efter den långa skadefrånvaron, men fullt naturligt har inte toppformen satt sig ännu.

Efter att ha vunnit starten gentemot värsta konkurrenten Noble Knight fick ”Nemo” husera i måttlig fart fram till slutkurvan. Rycket kom in mot upploppet, men i sin ensamhet stumnade han till och fick sånär släppa störtdykande Pröjsarn förbi sig.

– Han är väldigt startsnabb och vi tog längden utan bekymmer. Jag ville köra undan och få längder mot Noble Knight som backade sig loss från ryggen, men när jag ryckte blev han själv och såg inte hästen som kom lång ut varpå han slog av på takten. Han har varit ifrån länge så det är inget konstig i sig att det inte var samma tryck i honom som när jag körde 1.11 med honom, men det känns verkligen att det är en klasshäst, sade körande Håkan K Persson.

Även tränare Stefan Pettersson var tillfreds med insatsen.

– Jag tyckte att han såg bra ut hela loppet och det var det viktigaste. Nu ska vi se att han tagit lopp väl så får vi se hur gör sen. Banorna är lite svåra såhär års så vi får se hur vi gör, sade Pettersson.

Överlägsen seger

Håkan K Persson vann även V5-lopp med broder Stefan Perssons Prince Orlando. När duon fick ett optimalt lopp på väntan i ett tunt stayerlopp blev segern överlägsen.

Montéloppet för yppersta eliten såg Rock Me som segrare, trots att han fick gå utvändigt om ledaren Organdi D’or hela vägen.

– Helt fantastiskt. Han har varit borta i en och en halv månad och bara gått ett rundbanejobb, men han bara dundrade iväg från start. Jag ryckte huvan innan slutkurvan och han svarade jättebra när den invändiga ryttare började driva sin häst. De verkar ha höjt prispengarna i hans klass och det finns fina lopp i januari så han får nog starta på nu, sade Ivehag.

Tidig ledning

Pär Hedberg fortsätter att presentera stallet i bästa skick. Bethel Hanover ordnade stallets sjunde seger på de senaste åtta starterna efter att tidigt släppts till tät.

– Hon var mycket finare förra gången då banan var som ett dansgolv, men idag fastnade hon lite på banan när det var något kletigt. Hon vann väldigt lätt ändå och är verkligen en kanonfin häst, sade körande Mikael J Andersson.

V5-utdelningen vid blott 239 kronor efter att Don Incantatore vunnit avslutningen i lag med Niclas Stenquist.

– Vi ska inte hissa honom till skyarna, men jag gillar hästen och tror att han kan gå rätt så längt, sade Stenquist om den av Ulf Stenströmer-tränade hästen.

  • Emil Persson

Axevalla

V5–raden: 2–4–1–9–5

5 rätt: (1 439) 239 kr.

Strukna hästar:

Avd 2: 5

Avd 3: 7.

Avd 4: 2, 6.

Avd 5: 9,10

Omsättning: 530 060 kr.