20 dec 2014 19:35

23 jan 2015 15:17

Helgens basket

Division 2 westra, damer:

LUNDBY BASKET–S:T HELENA BASKET

87–48 (44–27)

S:t Helena Baskets damer förlorade borta mot Lundby Basket och därmed försvann lagets möjligheter att gå till en förkvalserie till division 1. I stället blir det en fortsättningsserie till våren.

– Tråkigt men vi får göra det bästa av det. Mot Lundby var det inte mycket som stämde. Vi kom egentligen aldrig i gång och vi fick inte ut allt vårt kunnande. Vi kan bättre och när vi inte prestera på topp har vi ingen chans mot Lundby, säger tränaren Thomas Hellkvist.

Returtagningen var bättre än vid förlusten mot RIG Mark i fredags men en svag andra period grusade lagets möjligheter. Då gjorde Lundby 24–9 på gästerna.

– Vi tappade i vårt försvarsspel och i anfallsspelet fick vi inte till vårt skytte. Vi ändrade till zonförsvar i den tredje perioden och vann den med 17–13 vilket var i underkant. Men att spela bra i en period hjälper inte och den fjärde förstör matchen helt för oss. Då gör de 30–4 och vi sjönk ihop.

I Skövdelaget kan alla bättre.

Poäng: S:t Helena Basket: Lollo Ghasem 15, Golan Rustami 8, Mikaela Shamoun 7, Gazlinda Fethau 4, Teima Ghasem 4, Saga Moberg 4, Ninette Cansby 3, Marcella Wättring 3.

S:T HELENA BASKET–KUNGSBACKA BASKET

85–36 (37–18)

Tredje matchen på tre dagar och tredje gången gillt för S:t Helena Baskets damer.

– Riktigt skönt med en seger och den här gången spelade vi riktigt bra. Anfallsspelet stämde mycket bra och att vi bara gjorde 48 poäng mot Lundby i lördags är svårförklarigt men sådan är idrotten ibland, säger tränaren Thomas Hellkvist.

De täta matcherna satt till en början i benen hos Skövdetjejerna som dock sedan tog tag i spelet på ett övertygande sätt.

– När vi väl blev varma i kläderna i den första perioden öste vi in poäng och ledde med 29–10. Sedan drygade vi bara ut försprånget successivt och vi höll verkligen skärpan uppe i hela matchen, fortsätter Hellkvist.

S:t Helena Basket avslutade därmed året på bästa möjliga vis med en seger.

– Försvarsspelet har varit helt ok men anfallsmässigt har vi gjort för lite poäng för att vinna matcherna mot Lundby och Mark som vi behöver för att vara bland topp 3. Vår säsong har varit ryckig. På en månad har vi inte spelat någon match och sedan har vi spelat tre matcher i rad under en helg. Det beror dels på domarbristen och dels på att lagen har flyttat matcher. Vi har en tun trupp men matchändringarna har ställt till det för oss, sammanfattar Hellkvist säsongen hittills.

Plusbetyg till Gazlinda Fethau och Ninette Cansby.

Poäng: S:t Helena Basket: Lollo Ghasem 32, Golan Rustami 16, Gazlinda Fethau 14, Ninette Cansby 11, Teima Ghasem 4, Mikaela Shamoun 4, Marcella Wättring 4.

Division 2 westra, damer:

LUNDBY BASKET–S:T HELENA BASKET

87–48 (44–27)

S:t Helena Baskets damer förlorade borta mot Lundby Basket och därmed försvann lagets möjligheter att gå till en förkvalserie till division 1. I stället blir det en fortsättningsserie till våren.

– Tråkigt men vi får göra det bästa av det. Mot Lundby var det inte mycket som stämde. Vi kom egentligen aldrig i gång och vi fick inte ut allt vårt kunnande. Vi kan bättre och när vi inte prestera på topp har vi ingen chans mot Lundby, säger tränaren Thomas Hellkvist.

Returtagningen var bättre än vid förlusten mot RIG Mark i fredags men en svag andra period grusade lagets möjligheter. Då gjorde Lundby 24–9 på gästerna.

– Vi tappade i vårt försvarsspel och i anfallsspelet fick vi inte till vårt skytte. Vi ändrade till zonförsvar i den tredje perioden och vann den med 17–13 vilket var i underkant. Men att spela bra i en period hjälper inte och den fjärde förstör matchen helt för oss. Då gör de 30–4 och vi sjönk ihop.

I Skövdelaget kan alla bättre.

Poäng: S:t Helena Basket: Lollo Ghasem 15, Golan Rustami 8, Mikaela Shamoun 7, Gazlinda Fethau 4, Teima Ghasem 4, Saga Moberg 4, Ninette Cansby 3, Marcella Wättring 3.

S:T HELENA BASKET–KUNGSBACKA BASKET

85–36 (37–18)

Tredje matchen på tre dagar och tredje gången gillt för S:t Helena Baskets damer.

– Riktigt skönt med en seger och den här gången spelade vi riktigt bra. Anfallsspelet stämde mycket bra och att vi bara gjorde 48 poäng mot Lundby i lördags är svårförklarigt men sådan är idrotten ibland, säger tränaren Thomas Hellkvist.

De täta matcherna satt till en början i benen hos Skövdetjejerna som dock sedan tog tag i spelet på ett övertygande sätt.

– När vi väl blev varma i kläderna i den första perioden öste vi in poäng och ledde med 29–10. Sedan drygade vi bara ut försprånget successivt och vi höll verkligen skärpan uppe i hela matchen, fortsätter Hellkvist.

S:t Helena Basket avslutade därmed året på bästa möjliga vis med en seger.

– Försvarsspelet har varit helt ok men anfallsmässigt har vi gjort för lite poäng för att vinna matcherna mot Lundby och Mark som vi behöver för att vara bland topp 3. Vår säsong har varit ryckig. På en månad har vi inte spelat någon match och sedan har vi spelat tre matcher i rad under en helg. Det beror dels på domarbristen och dels på att lagen har flyttat matcher. Vi har en tun trupp men matchändringarna har ställt till det för oss, sammanfattar Hellkvist säsongen hittills.

Plusbetyg till Gazlinda Fethau och Ninette Cansby.

Poäng: S:t Helena Basket: Lollo Ghasem 32, Golan Rustami 16, Gazlinda Fethau 14, Ninette Cansby 11, Teima Ghasem 4, Mikaela Shamoun 4, Marcella Wättring 4.