20 dec 2014 17:43

23 jan 2015 15:56

Mattias omedveten trea i Hjuldansen

För 20:e året avgjordes endurotävlingen Hjuldansen på Hammarnäset utanför Karlsborg. Robert Kvarnström tog hem segern för tredje året i rad, samtidigt blev Mattias Ojanperä FMCK Skövdes bäste förare genom en oväntad tredjeplats i superfinalen.

Redan under lördagsförmiddagens kval var det den regerande segraren Robert Kvarnström från Folkare MK som dominerade. Bakom sig hade han FMCK Skövdes Mattias Ojanperä och Carlsborgs MK:s Robert Friberg på andra- respektive tredjeplatsen.

– Spåret var fint, men riktigt knixigt, säger Robert.

De 25 främsta i kvalheatet gick vidare till eftermiddagens superfinal som kördes på ett avkortat spår i 30 minuter.

– Det var kul att det var en kortare och snabbare final, då det blir mer intensivt så, säger Mattias som dock hade problem vid starten.

– När starten gick så fick jag inte igång min motorcykel med en gång, och kom därför iväg nästan sist. Jag hade ingen aning om vad jag skulle kunna köra upp mig till, utan fokuserade istället på att köra om en förare i taget, och att hålla mitt eget tempo, menar Mattias.

Carlsborgsföraren Robert Friberg gjorde till skillnad från Mattias en bra start, och låg länge tvåa.

– Jag hade Andreas Toresson hack i häl ett bra tag, och till slut orkade jag inte hålla emot längre då han var mycket snabbare, säger Robert och fortsätter:

– Efter att jag släppt förbi honom så gick jag omkull riktigt ordentligt och blev liggande med motorcykeln över mig. Jag fick ganska snabbt hjälp av en funktionär för att ta mig upp, men jag hade tappat alldeles för mycket för att kunna köra upp mig till tredjeplatsen igen, säger Robert som slutade på femte plats.

Genom en stabil och säker körning klättrade Mattias placering efter placering. Strax innan målgång var han ikapp tvåan, och gick omedvetet i mål som trea.

– Det hade jag ingen aning om. Körningen gick riktigt bra, men trodde aldrig att jag hade kört upp mig så bra, säger Mattias.

Redan under lördagsförmiddagens kval var det den regerande segraren Robert Kvarnström från Folkare MK som dominerade. Bakom sig hade han FMCK Skövdes Mattias Ojanperä och Carlsborgs MK:s Robert Friberg på andra- respektive tredjeplatsen.

– Spåret var fint, men riktigt knixigt, säger Robert.

De 25 främsta i kvalheatet gick vidare till eftermiddagens superfinal som kördes på ett avkortat spår i 30 minuter.

– Det var kul att det var en kortare och snabbare final, då det blir mer intensivt så, säger Mattias som dock hade problem vid starten.

– När starten gick så fick jag inte igång min motorcykel med en gång, och kom därför iväg nästan sist. Jag hade ingen aning om vad jag skulle kunna köra upp mig till, utan fokuserade istället på att köra om en förare i taget, och att hålla mitt eget tempo, menar Mattias.

Carlsborgsföraren Robert Friberg gjorde till skillnad från Mattias en bra start, och låg länge tvåa.

– Jag hade Andreas Toresson hack i häl ett bra tag, och till slut orkade jag inte hålla emot längre då han var mycket snabbare, säger Robert och fortsätter:

– Efter att jag släppt förbi honom så gick jag omkull riktigt ordentligt och blev liggande med motorcykeln över mig. Jag fick ganska snabbt hjälp av en funktionär för att ta mig upp, men jag hade tappat alldeles för mycket för att kunna köra upp mig till tredjeplatsen igen, säger Robert som slutade på femte plats.

Genom en stabil och säker körning klättrade Mattias placering efter placering. Strax innan målgång var han ikapp tvåan, och gick omedvetet i mål som trea.

– Det hade jag ingen aning om. Körningen gick riktigt bra, men trodde aldrig att jag hade kört upp mig så bra, säger Mattias.

  • Erica Augustsson