21 dec 2014 20:58

23 jan 2015 15:17

Första förlusten för IFK Skövde

FUTSAL: Ingen rolig söndag i Stockholm

IFK Skövde inkasserade sina första förluster i den svenska futsalligan på söndagen. Det blev dessutom en brakförlust mot Nacka Juniors FF med hemska 2–12.
– Det var tråkigt att vår fina trend bröts men förutsättningarna var mycket dåliga, säger IFK-spelaren Sargon Abraham.

Efter sex matcher utan förlust inkasserade IFK Skövde sina första förluster i den svenska futsalligan. Först blev det 4–7 mot Falcao FC Stockholm i Botkyrkahallen. Sedan blev det en storförlust med förkrossande 2–12 mot Nacka Juniors FF i Nacka Bollhall på söndagskvällen.

– Det var en jämn match mot Falcao som kunde ha slutat hur som helst. Vi ägde mycket av spelet och vi tryckte på för en kvittering. På slutet tog vi ut målvakten och då gjorde de två mål i tomt mål, säger IFK-spelaren Sargon Abraham.

Sedan klarade inte IFK av att ladda om batterierna på mindre än tre timmar, att äta och transportera sig till en ny hall på den korta tiden.

– Det var väldigt dåliga förutsättningar för oss. Vi fick ingen bra uppladdning alls inför den andra matchen. Det var jättetråkigt men det var också helt fel upplägg för oss med två matcher tätt inpå varandra i två olika hallar. Det känns som om vi inte fick någon ärlig chans, säger Abraham.

– Vi var helt slut på alla plan, mentalt och fysiskt mot Nacka. Vi försökte att göra vårt bästa men kom aldrig upp i nivå. Vi var sega och stela i benen och våra målvakter hade en otacksam uppgift men vi gjorde ändå det bästa av situationen, fortsätter Abraham.

Förlusterna till trots ligger IFK i toppen inför de sista sex matcherna.

Mål: IFK Skövde: Matchen mot Falcao FC Stockholm: Sargon Abraham 2, Bulent Demirbag, självmål. Matchen mot Nacka Juniors FF: Sargon Abraham, Bulent Demirbag.

Efter sex matcher utan förlust inkasserade IFK Skövde sina första förluster i den svenska futsalligan. Först blev det 4–7 mot Falcao FC Stockholm i Botkyrkahallen. Sedan blev det en storförlust med förkrossande 2–12 mot Nacka Juniors FF i Nacka Bollhall på söndagskvällen.

– Det var en jämn match mot Falcao som kunde ha slutat hur som helst. Vi ägde mycket av spelet och vi tryckte på för en kvittering. På slutet tog vi ut målvakten och då gjorde de två mål i tomt mål, säger IFK-spelaren Sargon Abraham.

Sedan klarade inte IFK av att ladda om batterierna på mindre än tre timmar, att äta och transportera sig till en ny hall på den korta tiden.

– Det var väldigt dåliga förutsättningar för oss. Vi fick ingen bra uppladdning alls inför den andra matchen. Det var jättetråkigt men det var också helt fel upplägg för oss med två matcher tätt inpå varandra i två olika hallar. Det känns som om vi inte fick någon ärlig chans, säger Abraham.

– Vi var helt slut på alla plan, mentalt och fysiskt mot Nacka. Vi försökte att göra vårt bästa men kom aldrig upp i nivå. Vi var sega och stela i benen och våra målvakter hade en otacksam uppgift men vi gjorde ändå det bästa av situationen, fortsätter Abraham.

Förlusterna till trots ligger IFK i toppen inför de sista sex matcherna.

Mål: IFK Skövde: Matchen mot Falcao FC Stockholm: Sargon Abraham 2, Bulent Demirbag, självmål. Matchen mot Nacka Juniors FF: Sargon Abraham, Bulent Demirbag.