22 dec 2014 17:18

23 jan 2015 15:56

Skövde Bandy söker ny tränare

BANDY: Vill lyfta nivån efter tung start

Skövde Bandy har det motigt och att gå upp i division 1 som är målet den här säsongen känns avlägset.
Då går klubben ut och söker efter en ny tränare.
– Det har varit alldeles för många kockar inblandade och vi behöver någon som kommer in och styr upp vårt spel, säger Fredrik Lorentzon som tillsammans med Arvid Engman har haft ansvaret för laget.

Resultaten har uteblivit och på fem matcher har det bara blivit en seger för bottenlaget Skövde Bandy.

Då går klubben ut och söker efter en ny tränare.

– Vi hade ett styrelsemöte i onsdags där vi diskuterade frågan. Vi vill inte vara något strykgäng utan få till en bättre bandy i Skövde. Vi har fått hjälp med den ekonomiska biten av en extern sponsor och vi har annonserat på Arbetsförmedlingen, Svenska bandyförbundet, Västergötlands bandyförbund, egna hemsidan och i sociala medier, berättar Fredrik Lorentzon.

Han har tillsammans med Arvid Engman varit ansvarig för laget samtidigt som de också har spelat.

– Vi jobbade i ett halvår med att försöka få tag i en tränare men lyckades inte. Under säsongen har även Ulf Johansson och Arne Lorentzon hjälpt till kring laget. Vi har varit väldigt demokratiska och alla spelare har fått säga sin mening men det har inte fungerat. Det har varit alldeles för många kockar inblandade.

Han säger att laget har jobbat hårt under försäsongen och bland annat tagit hjälp av en fystränare i uppbyggnadsfasen men att de nu behöver hjälp att styra upp spelet bättre.

– Vi behöver få in någon som kan hjälpa oss att få ihop ett spel från grunden och som kan styra upp taktiska saker i timeouter och så. Vi behöver någon som kliver fram och pekar med hela handen.

– Det här kan ses som desperat och vara ett tecken på svaghet men samtidigt också på ett positivt sätt. Vi vill lyfta bandymässigt och inte vara sämst i division 2 i Västergötland. Vi har högre ambitioner, fortsätter Lorentzon.

Skövde Bandy vill gå upp i division 1 men just nu ser det tufft ut. En bra tabellplacering kanske ändå räcker för att få en plats i ettan och det får laget sträva efter nu, enligt Lorentzon. Klubben hoppas göra klart med en ny tränare innan seriespelet återupptas den 8 januari.

Resultaten har uteblivit och på fem matcher har det bara blivit en seger för bottenlaget Skövde Bandy.

Då går klubben ut och söker efter en ny tränare.

– Vi hade ett styrelsemöte i onsdags där vi diskuterade frågan. Vi vill inte vara något strykgäng utan få till en bättre bandy i Skövde. Vi har fått hjälp med den ekonomiska biten av en extern sponsor och vi har annonserat på Arbetsförmedlingen, Svenska bandyförbundet, Västergötlands bandyförbund, egna hemsidan och i sociala medier, berättar Fredrik Lorentzon.

Han har tillsammans med Arvid Engman varit ansvarig för laget samtidigt som de också har spelat.

– Vi jobbade i ett halvår med att försöka få tag i en tränare men lyckades inte. Under säsongen har även Ulf Johansson och Arne Lorentzon hjälpt till kring laget. Vi har varit väldigt demokratiska och alla spelare har fått säga sin mening men det har inte fungerat. Det har varit alldeles för många kockar inblandade.

Han säger att laget har jobbat hårt under försäsongen och bland annat tagit hjälp av en fystränare i uppbyggnadsfasen men att de nu behöver hjälp att styra upp spelet bättre.

– Vi behöver få in någon som kan hjälpa oss att få ihop ett spel från grunden och som kan styra upp taktiska saker i timeouter och så. Vi behöver någon som kliver fram och pekar med hela handen.

– Det här kan ses som desperat och vara ett tecken på svaghet men samtidigt också på ett positivt sätt. Vi vill lyfta bandymässigt och inte vara sämst i division 2 i Västergötland. Vi har högre ambitioner, fortsätter Lorentzon.

Skövde Bandy vill gå upp i division 1 men just nu ser det tufft ut. En bra tabellplacering kanske ändå räcker för att få en plats i ettan och det får laget sträva efter nu, enligt Lorentzon. Klubben hoppas göra klart med en ny tränare innan seriespelet återupptas den 8 januari.