22 dec 2014 06:00

23 jan 2015 15:17

Skövde KIK och IFK Falköping får Rent spel-stipendium

FOTBOLL

Västergötlands Fotbollförbund Rent spel-stipendium 2014 går till IFK Falköping FF och Skövde KIK.

Stipendet utdelas sedan 1998 till minne av förre kanslichefen Stig Segerfeldt. Stipendiejuryn, där Stig Segerfeldts söner Daniel och Niclas ingår, hade flera goda ansökningar att behandla och valet föll alltså på två föreningar som får dela på stipendiesumman 10.000 kronor.

Så här lyder fondstyrelsens motivering:”De båda föreningarna arbetar på ett målmedvetet och strukturerat sätt med integration och värdegrundsfrågor. I arbetet utgår man från föreningen och vikten av att stärka värdegrundsarbetet bland medlemmarna. Detta sker i projekten ”Trygg och säker förening” (Falköping) och Trygg Idrott (Skövde). Integrationsarbetet består av ett aktivt arbete för att i fotbollen integrera barn och ungdomar från segregerade bostadsområden på respektive ort.”

Stipendiet utdelas vid VFF:s distriktsmöte i Skövde lördagen den 28 februari 2015.

Västergötlands Fotbollförbund Rent spel-stipendium 2014 går till IFK Falköping FF och Skövde KIK.

Stipendet utdelas sedan 1998 till minne av förre kanslichefen Stig Segerfeldt. Stipendiejuryn, där Stig Segerfeldts söner Daniel och Niclas ingår, hade flera goda ansökningar att behandla och valet föll alltså på två föreningar som får dela på stipendiesumman 10.000 kronor.

Så här lyder fondstyrelsens motivering:”De båda föreningarna arbetar på ett målmedvetet och strukturerat sätt med integration och värdegrundsfrågor. I arbetet utgår man från föreningen och vikten av att stärka värdegrundsarbetet bland medlemmarna. Detta sker i projekten ”Trygg och säker förening” (Falköping) och Trygg Idrott (Skövde). Integrationsarbetet består av ett aktivt arbete för att i fotbollen integrera barn och ungdomar från segregerade bostadsområden på respektive ort.”

Stipendiet utdelas vid VFF:s distriktsmöte i Skövde lördagen den 28 februari 2015.