26 dec 2014 10:00

23 jan 2015 15:30

Inför IFK Skövde–Alingsås HK

Alingsås HK och IFK Skövde möttes så sent som i lördags och då vann Alingsås klart på hemmaplan.
På annandagen har IFK chans att få upprättelse när Alingsås gästar Arena Skövde.

Topplaget Alingsås HK körde över IFK Skövde i lördagens möte i Estrad Alingsås. Redan sex dagar senare på annandagen får IFK chansen att revanschera sig eller åtminstone visa upp sig från en bättre sida när Alingsås kommer till Arena Skövde.

– Det ska bli kul att få mäta krafterna med dem igen. Vi vill få upprättelse för senast. Vi har redan förlorat två matcher mot Alingsås den här säsongen (23–30 och 26–36) där vi har fått stryk med upp emot 20 mål. Nu satsar vi på att göra en bättre insats och sedan får vi se hur långt det räcker, säger IFK-tränaren Peter Johansson.

– Vi hade en period i slutet av första halvlek senast där de drog ifrån till 18–10. Vi var med hyfsat fram till dess men vi drog på oss utvisningar i tät följd gjorde de 5–0 på oss. Ska vi ha en chans måste vi hålla oss på banan och sedan måste vi även tuffa till oss i anfallsspelet. Vi måste tro på att det går att slå dem och får vi till en kalasmatch så kan vi göra det, fortsätter han.

Alingsås och några andra lag såsom Guif och Kristianstad har inte varit några önskemotståndare för IFK.

– Det är mycket mentalt när vi inte har lyckats slå en del lag på ett tag, det är en tröskel vi måste ta oss över. Vi ska göra allt för att lyckas på annandagen. Vi har spelat den här helgen tidigare under några är men det är första gången vi spelar på hemmaplan och förhoppningsvis kan det bli mycket folk i arenan.

Det är västgötaderby, årets sista match och den sista före VM-uppehållet för blåvitt. Därefter väntar två bortamatcher (Önnered och Malmö) i februari innan IFK möter RIK i Skövde den 20 februari.

Förhoppningsvis är också Kristian Svensson tillbaka i truppen igen efter sin lättare hjärnskakning. Det lär behövas mot Alingsås.

Topplaget Alingsås HK körde över IFK Skövde i lördagens möte i Estrad Alingsås. Redan sex dagar senare på annandagen får IFK chansen att revanschera sig eller åtminstone visa upp sig från en bättre sida när Alingsås kommer till Arena Skövde.

– Det ska bli kul att få mäta krafterna med dem igen. Vi vill få upprättelse för senast. Vi har redan förlorat två matcher mot Alingsås den här säsongen (23–30 och 26–36) där vi har fått stryk med upp emot 20 mål. Nu satsar vi på att göra en bättre insats och sedan får vi se hur långt det räcker, säger IFK-tränaren Peter Johansson.

– Vi hade en period i slutet av första halvlek senast där de drog ifrån till 18–10. Vi var med hyfsat fram till dess men vi drog på oss utvisningar i tät följd gjorde de 5–0 på oss. Ska vi ha en chans måste vi hålla oss på banan och sedan måste vi även tuffa till oss i anfallsspelet. Vi måste tro på att det går att slå dem och får vi till en kalasmatch så kan vi göra det, fortsätter han.

Alingsås och några andra lag såsom Guif och Kristianstad har inte varit några önskemotståndare för IFK.

– Det är mycket mentalt när vi inte har lyckats slå en del lag på ett tag, det är en tröskel vi måste ta oss över. Vi ska göra allt för att lyckas på annandagen. Vi har spelat den här helgen tidigare under några är men det är första gången vi spelar på hemmaplan och förhoppningsvis kan det bli mycket folk i arenan.

Det är västgötaderby, årets sista match och den sista före VM-uppehållet för blåvitt. Därefter väntar två bortamatcher (Önnered och Malmö) i februari innan IFK möter RIK i Skövde den 20 februari.

Förhoppningsvis är också Kristian Svensson tillbaka i truppen igen efter sin lättare hjärnskakning. Det lär behövas mot Alingsås.

FORMEN

Tre senaste matcherna:

IFK Skövde: Alingsås HK (b) 26–36, Önnereds HK (h) 31–23, HK Malmö (h) 27–25.

Alingsås HK: IFK Skövde (h) 36–26, Lugi (b) 28–18, IFK Kristianstad (h) 27–28.

Kommentar: IFK Skövde var chanslöst mot topplaget Alingsås i lördagens match. Kan det bli jämnare i returmötet i Arena Skövde?

TRUPPEN

IFK Skövde: Robert Lechte, Joakim Svensson, Christoffer Eriksson, Rasmus Wremer, Jonas Samuelsson, Adam Samuelsson, Jonatan Eriksson, Robin Wärn, Joel Järlfors, Linus Lake, Charlie Röxner, Axel Magnusson, Markus Stegefelt, Alfred Ehn, Max Skog, Kristian Svensson.

ÖVRIGA MATCHER

26/12: Redbergslids IK–Önnereds HK, Eskilstuna Guif–IK Sävehof. 27/12: Lugi HF–HK Drott Halmstad. 4/3: Hammarby IF–HK Malmö. 6/3: IFK Kristianstad–Ricoh HK.

Statistik

MÅLSKYTTAR

IFK Skövde: Markus Stegefelt 104, Jonas Samuelsson 77, Kristian Svensson 76.

Alingsås HK: Marcus Enström 80, Jesper Konradsson 53, Pontus Johansson 50.

PASSNINGAR

IFK Skövde: Kristian Svensson 45, Markus Stegefelt 43, Linus Lake 31.

Alingsås HK: Jesper Konradsson 54, Johan Nilsson 19, Marcus Enström 16, Pontus Johansson 16.

RÄDDNINGSPROCENT

IFK Skövde: Joakim Svensson 30, Robert Lechte 30.

Alingsås HK: Rickard Frisk 45, Mikael Aggefors 37.

SLA-LIGAN

IFK Skövde: Jonas Samuelsson 55, Markus Stegefelt 55, Adam Samuelsson 53.