26 dec 2014 10:00

23 jan 2015 15:30

Inför Västeråsirsta HF–Skövde HF

Efter över en månads långt EM-uppehåll drar damernas elitserie igång igen.
På annandagen spelar Skövde HF borta mot Västeråsirsta.

Skövde HF har inte spelat match sedan den 22 november när laget föll hemma mot Team Eslöv med 27–30.

– Det är ingen match som ger oss några bra minnen. Den är vi inte nöjda med och den insatsen skapar negativa minnen för oss. Nu har vi chansen att revanschera oss mot Västeråsrista, säger SHF-tränaren Magnus Frisk vars lag står inför en tuff utmaning på annandagen.

– De har öppnat seriespelet positivt och det blir något att bita i för oss. Vi möter ett lag med gott självförtroende och en klubb med stolta handbollstraditioner. Det är en jätteviktig match för oss om ska lyckas lyfta i tabellen.

Under det över en månads långa EM-uppehållet har Skövde HF tränat på och även passat på att spela två träningsmatcher mot IFK Skövdes A-pojkar och seriekonkurrenten Önnereds HK. SHF kommer så väl förberedda som möjligt utifrån de rådande förutsättningarna.

– Det känns lite som att det är en halv säsongspremiär och båda lagen kommer till spel med olika utgångspunkter. Det är första gången under alla mina år som vi spelar match på annandag jul. Det blir något nytt för oss.

– Vi är inte nöjda med vad vi presterat hittills men just nu är främsta målet att säkra en slutspelsplats. Vi har inte tittat så mycket på tabellen men visst vore det trevligt om vi nådde en topp 6-placering.

SHF kommer till spel utan skadade trion Lisa Emanuelsson, Linnea Martinsson och Malin Håkansson. Therese Islas Helgesson kan komma att göra elitseriecomeback efter skadad.

Skövde HF har inte spelat match sedan den 22 november när laget föll hemma mot Team Eslöv med 27–30.

– Det är ingen match som ger oss några bra minnen. Den är vi inte nöjda med och den insatsen skapar negativa minnen för oss. Nu har vi chansen att revanschera oss mot Västeråsrista, säger SHF-tränaren Magnus Frisk vars lag står inför en tuff utmaning på annandagen.

– De har öppnat seriespelet positivt och det blir något att bita i för oss. Vi möter ett lag med gott självförtroende och en klubb med stolta handbollstraditioner. Det är en jätteviktig match för oss om ska lyckas lyfta i tabellen.

Under det över en månads långa EM-uppehållet har Skövde HF tränat på och även passat på att spela två träningsmatcher mot IFK Skövdes A-pojkar och seriekonkurrenten Önnereds HK. SHF kommer så väl förberedda som möjligt utifrån de rådande förutsättningarna.

– Det känns lite som att det är en halv säsongspremiär och båda lagen kommer till spel med olika utgångspunkter. Det är första gången under alla mina år som vi spelar match på annandag jul. Det blir något nytt för oss.

– Vi är inte nöjda med vad vi presterat hittills men just nu är främsta målet att säkra en slutspelsplats. Vi har inte tittat så mycket på tabellen men visst vore det trevligt om vi nådde en topp 6-placering.

SHF kommer till spel utan skadade trion Lisa Emanuelsson, Linnea Martinsson och Malin Håkansson. Therese Islas Helgesson kan komma att göra elitseriecomeback efter skadad.

TRUPPEN

Skövde HF: Viktoria Börjesson, Cecilia Grubbström, Sara Johansson, Julia Ehn, Stina Karlsson, Maja Eriksson, Ewelina Danielsson, Therese Islas Helgesson, Caroline Friberg, Sara Johansson, Michaela Ek, Mikaela Johansson, Emma Arlestad, Hannele Nilsson, Malin Larsson, Rebecca Otter, Sofia Berggren.

FORMEN

Tre senaste matcherna:

Västeråsirsta HF: Skuru (b) 21–26, Sävehof (b) 15–28, Spårvägen (h) 22–21.

Skövde HF: Team Eslövs IK (h) 27–30, BK Heid (b) 24–21, Lugi HF (h) 20–22.

Kommentar: Efter segern mot Spårvägen har Västeråsirsta förlorat klart mot två topplag medan Skövde HF inte heller har räckt till mot de bättre lagen. Senaste segern kom mot jumbon Heid.

ÖVRIGA MATCHER

20/12: Team Eslövs IK–Lugi HF 22–26. 27/12: Önnereds HK–Spårävgens HF, Höörs HK H65–IK Sävehof, BK Heid–Tyresö handboll, Skånela IF–Skuru IK.

Statistik

MÅLSKYTTAR

Västeråsirsta HF: Sofia Olofsson 31, Ellenor Åström 22, Sara Frejd, 22.

Skövde HF: Anna-Maria Johansson 34, Malin Larsson 33, Michaela Ek 31.

PASSNINGAR

Västeråsirsta HF: Alexandra Bjärrenholt 13, Ellenor Åström 11, Sofia Olofsson 7, Lina A Carlsson 7.

Skövde HF: Malin Larsson 21, Anna-Maria Johansson 13, Mikaela Johansson 7.

RÄDDNINGAR

Västeråsirsta HF: Sonja Koskinen 38 i räddningsprocent, Martina Thörn 37 i räddningsprocent.

Skövde HF: Cecilia Grubbström 35 i räddningsprocent, Viktoria Börjesson 30 i räddningsprocent.

SLA-LIGAN

Skövde HF: Cecilia Grubbström 25, Michaela Ek 23, Malin Larsson 22, Anna-Maria Johansson 22.