03 jan 2015 14:00

23 jan 2015 15:18

Bra tourstart för Marcus Hellner

LÄNGDSKIDOR

Efter en tyngre inledning på säsongen var lördagens prolog i Tour de Ski ett fint besked för Lerdalasonen Marcus Hellner.

Med startnummer 31 gick Hellner i mål som tvåa och när samtliga åkare tagit sig över mållinjen räckte hans tid till en femte plats. Hellner gjorde ett stabilt lopp och hans mellantider i den fyra kilometer långa fristilsprologen stod sig fint. I mål var han drygt åtta sekunder efter segraren Dario Cologna från Schweiz.

Hellner missade pallen med 2,7 sekunder, men trots det så blev det svenskt bland topp tre eftersom Calle Halfvarsson gick i mål som tvåa – en halv sekund före norrmannen Petter Northug.

På söndagen fortsätter Tour de Ski med en jaktstart över 15 kilometer i klassisk stil. Det loppet körs precis som prologen i tyska Oberstdorf och efter det är nästa anhalt på touren schweiziska Val Mustair där det väntar sprinttävlingar på tisdag.

Med startnummer 31 gick Hellner i mål som tvåa och när samtliga åkare tagit sig över mållinjen räckte hans tid till en femte plats. Hellner gjorde ett stabilt lopp och hans mellantider i den fyra kilometer långa fristilsprologen stod sig fint. I mål var han drygt åtta sekunder efter segraren Dario Cologna från Schweiz.

Hellner missade pallen med 2,7 sekunder, men trots det så blev det svenskt bland topp tre eftersom Calle Halfvarsson gick i mål som tvåa – en halv sekund före norrmannen Petter Northug.

På söndagen fortsätter Tour de Ski med en jaktstart över 15 kilometer i klassisk stil. Det loppet körs precis som prologen i tyska Oberstdorf och efter det är nästa anhalt på touren schweiziska Val Mustair där det väntar sprinttävlingar på tisdag.