04 jan 2015 14:05

23 jan 2015 15:18

Hellner nia på andra etappen

LÄNGDSKIDOR

Marcus Hellner följde upp lördagens femte plats i prologen med att bli nia på söndagens klassiska jaktstartslopp över 15 kilometer. Loppet var den andra etappen i Tour de Ski och Hellner gick ut som femma. Mot mål fanns han med i tätklungan, men räckte inte riktigt till någon av de allra främsta placeringarna. Över mållinjen var han nia – slagen med drygt fem sekunder av segrande norrmannen Petter Northug.

Bäste svensk blev Calle Halfvarsson som slutade trea.

Damloppet vanns i överlägsen stil av norskan Marit Björgen som var nästan en minut före närmaste åkare.

Marcus Hellner följde upp lördagens femte plats i prologen med att bli nia på söndagens klassiska jaktstartslopp över 15 kilometer. Loppet var den andra etappen i Tour de Ski och Hellner gick ut som femma. Mot mål fanns han med i tätklungan, men räckte inte riktigt till någon av de allra främsta placeringarna. Över mållinjen var han nia – slagen med drygt fem sekunder av segrande norrmannen Petter Northug.

Bäste svensk blev Calle Halfvarsson som slutade trea.

Damloppet vanns i överlägsen stil av norskan Marit Björgen som var nästan en minut före närmaste åkare.