04 jan 2015 15:39

23 jan 2015 15:56

Storförlust för IFK efter långresa

FUTSAL: Ingen rolig utflykt till Umeå

Först 14 timmars tågfärd till Norrland och sedan storförlust mot Täfteå IK med 3–12 (3–6) ovanpå detta.
Att det inte var någon rolig resa till Umeå för IFK Skövde är ingen överdrift.
Dessutom riskerar laget nu att missa SM-finalspelet i futsal senare i februari.

Ett decimerat IFK Skövde som bara hade sex spelare till sitt förfogande var långväga gäster i seriematchen mot Täfteå IK på bortaplan. De blåvita gjorde dessutom den långa resan, nästan 100 mil enkel väg, upp till Västerbotten helt förgäves.

Efter söndagens dagsverke som bestod i 2x20 minuters spel i Udominate Arena i Umeå blev det brakförlust med 3–12 (3–6) inför ögonen på 43 personer.

– Vi gjorde en plattmatch. Vi började bra och ledde med 2–1 efter sju minuter men då fick vi Hanna Abraham skadad och hade sedan ingen avbytare. Vi hade en tunn trupp redan från början efter att vi fått återbud på grund av sjukdomar, säger spelaren Sargon Abraham.

Han gjorde lagets alla tre mål och leder seriens skytteliga i klar stil.

– Vi gjorde vårt bästa men det räckte inte. Normalt är Täfteå ett lag som vi ska slå om förutsättningarna är normala, fortsätter han.

”Seg resa”

IFK åkte nattåg upp till Umeå natten till söndagen med start klockan sju på lördagskvällen och var uppe på söndagsmorgonen klockan nio för att mindre än två timmar senare spela match.

– Det var en riktigt seg resa och det var svårt att sova inför matchen. Vi fick inte mycket sömn. Det var en lång resa men det är ändå kul att spela även om det inte blev någon lyckad resa för oss i dubbel bemärkelse, säger Sargon Abraham.

Match ikväll – igen

Sedan avreste IFK hem till Skövde igen vid ettiden på söndagen för att vara framme klockan elva på kvällen. Någon större återhämtning och möjlighet till vila är det dock inte tal om. Redan på trettondagsafton klockan åtta på kvällen är det dags för ny match mot Örebro Futsal Club. Matchen spelas i Rydshallen.

– Det är inte direkt de bästa förutsättningarna om man säger så.

De två främsta lagen i serien är kvalificerade till finalspelet i SM i futsal som avgörs i Hammarö Arena, Värmland den 14–15 februari. Där spelar även de två bästa lagen från den andra futsalserien. Efter ännu en förlust, IFK Skövdes tredje i seriespelet, riskerar laget att missa finalfesten.

– Vi har kvar att möta Falcao och sedan ska även topplagen Falcao och Nacka mötas inbördes. Vi har fortsatt chansen men det är verkligen fyra måstematcher för oss.

Ett decimerat IFK Skövde som bara hade sex spelare till sitt förfogande var långväga gäster i seriematchen mot Täfteå IK på bortaplan. De blåvita gjorde dessutom den långa resan, nästan 100 mil enkel väg, upp till Västerbotten helt förgäves.

Efter söndagens dagsverke som bestod i 2x20 minuters spel i Udominate Arena i Umeå blev det brakförlust med 3–12 (3–6) inför ögonen på 43 personer.

– Vi gjorde en plattmatch. Vi började bra och ledde med 2–1 efter sju minuter men då fick vi Hanna Abraham skadad och hade sedan ingen avbytare. Vi hade en tunn trupp redan från början efter att vi fått återbud på grund av sjukdomar, säger spelaren Sargon Abraham.

Han gjorde lagets alla tre mål och leder seriens skytteliga i klar stil.

– Vi gjorde vårt bästa men det räckte inte. Normalt är Täfteå ett lag som vi ska slå om förutsättningarna är normala, fortsätter han.

”Seg resa”

IFK åkte nattåg upp till Umeå natten till söndagen med start klockan sju på lördagskvällen och var uppe på söndagsmorgonen klockan nio för att mindre än två timmar senare spela match.

– Det var en riktigt seg resa och det var svårt att sova inför matchen. Vi fick inte mycket sömn. Det var en lång resa men det är ändå kul att spela även om det inte blev någon lyckad resa för oss i dubbel bemärkelse, säger Sargon Abraham.

Match ikväll – igen

Sedan avreste IFK hem till Skövde igen vid ettiden på söndagen för att vara framme klockan elva på kvällen. Någon större återhämtning och möjlighet till vila är det dock inte tal om. Redan på trettondagsafton klockan åtta på kvällen är det dags för ny match mot Örebro Futsal Club. Matchen spelas i Rydshallen.

– Det är inte direkt de bästa förutsättningarna om man säger så.

De två främsta lagen i serien är kvalificerade till finalspelet i SM i futsal som avgörs i Hammarö Arena, Värmland den 14–15 februari. Där spelar även de två bästa lagen från den andra futsalserien. Efter ännu en förlust, IFK Skövdes tredje i seriespelet, riskerar laget att missa finalfesten.

– Vi har kvar att möta Falcao och sedan ska även topplagen Falcao och Nacka mötas inbördes. Vi har fortsatt chansen men det är verkligen fyra måstematcher för oss.